Heisler András: Nagyon komoly segítséget kapott a kormánytól a Szeretetkórház

Vágólapra másolva!
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az elmélyülés fontosságáról, az elkövetkezendő időszak feladatairól és a szervezet következetes álláspontjáról a választási kampány kapcsán.
Vágólapra másolva!

Az elnök beszámolt arról, hogy nemrégiben ért véget Ros Hasane ünnepe, amikor is megkezdődött az 5780. év, ezt követi a Félelmetes napok, amelyek végén jön Jom Kipur, az Engesztelőnap, ami most kedd este köszönt be. A Félelmetes Napok alatt dől el, hogy a zsidó ember élete bepecsételődik-e a jövő évbe,

Heisler András hozzátette, az 5779-es év egyik kiemelkedő eseménye volt a Maccabi Európa Játékok volt, aminek jelentős nemzetközi hatása volt, nagyon sok elismerést kaptak a szervezők, így a Mazsihisz is, ahogy maga a játékok is. A magyar kormányt is elismerték, akár a biztonságot, akár a versenyek számára biztosított infrastruktúrát tekintve – tette hozzá a szervezet elnöke.

Heisler András hozzátette, a siker ellenére nem valószínű, hogy a közeljövőben újra Magyarországra lehet hozni a Maccabiádát. Ugyanakkor a kormány ígéretének megfelelően a Mazsihisz nagyon szeretné, ha megvalósulna a zsidó sportközpont, erről már komoly tárgyalásokat folytatnak a kormányzattal.

Ugyancsak jelentős kormánytámogatást kapott a Mazsihisz a Szeretetkórház felújítására. Heisler András szerint az intézmény jelenleg nagyon nehéz fizikai állapotok között dolgozik, ugyanakkor az ápolási színvonal nagyon magas, olyannyira, hogy tavaly elnyerték a legjobban ápoló kórház díját is.

Ez egy hároméves fejlesztés, most kerültek sorra a pályázati kiírások, a szervezet az átláthatóságra és a szervezettségre kiemelten figyel.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.