Megint nagy érdeklődés mellett zajlik a Kórház éjszakája

2019.10.08. 23:09

Ismét hatalmas érdeklődés mellett zajlik a Kórház éjszakája, ami nagy öröm - mondta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten, az intézményben tartott rendezvényen.

Bedros J. Róbert közölte, hogy az első hasonló esemény után sok pozitív visszajelzést kaptak a lakosságtól, ami arra buzdította őket, hogy újra megnyissák a kapukat a nagyközönség előtt.

Amikor életre hívták a rendezvényt, nem titkolt szándékuk volt, hogy felszámolják a kórházakkal kapcsolatos negatív sztereotípiákat. Hiszen kórházba senki nem szeret járni: az emberek félnek az orvosoktól, az egészségügyi beavatkozásoktól - hangsúlyozta a főigazgató.

A keddi programon a nagyközönség egy másik nézőpontból ismerheti meg az intézményt. Bedros J. Róbert úgy fogalmazott, hogy orvosok és nővérek amolyan "egészségügyi idegenvezetőkké" válnak: bemutatják a kórházat, a gyógyítás menetét, és megelőzési előadásokat is tartanak. A rendezvény betekintést enged a "hétköznapi hősök" világába, még a műtőbe vagy az ultramodern diagnosztikai részlegbe is - mondta.

A főigazgató kiemelte, hogy az idén nagy számban érkeztek a Kórház éjszakájára pályaválasztás előtt álló fiatal diákok is, akik érdeklődnek az egészségügy iránt.