Brutálisan végzett öreg szüleivel egy nő és párja Hódmezővásárhelyen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi nő és élettársa ellen az asszony szüleinek brutális meggyilkolása miatt.
Vágólapra másolva!

Egy nő évek óta gondozta 78 éves anyját és 86 éves apját, akik nehezen mozogtak és állandó ápolást igényeltek. Tavaly év elejétől már egyre nehezebben viselte a gondozással járó terheket, rendszeresen ivott, főleg az után, hogy a börtönből kiszabaduló élettársa a szülőkkel közösen lakott ingatlan melléképületébe költözött.

A nő többször is panaszkodott élettársának, szülei gondozását csicskáztatásnak nevezte.

A férfi ezen felidegesítette magát.

Megállapodtak abban, hogy a szülőket megölik.

Tavaly tavasszal, május 24-én mindketten sok alkoholt ittak, amikor este 9 óra körül a nő kicsalta nehezen járó édesapját a konyhába, ahol

a férfi baltával hátulról leütötte,

majd a földön fekvő idős embert még legalább tizenháromszor fejen csapta, miközben a nő leszorította a saját apja nyakát. A férfi néhány percen belül meghalt.

Felesége meghallotta a konyhából kiszűrődő hangokat. Ágyhoz kötve kiabálni kezdett.

A gyilkos férfi bement a szobába és őt is legalább hétszer fejbe csapta a baltával.

A vádlottak magukhoz vettek nyolcvanezer forintot, és megpróbálták lángba borítani a házat. A konyhában lévő gázpalackot használták erre. Meggyújtották. A ruháikat elégették, és a városba indultak szórakozni. Mivel a palackban kevés gáz volt, nem robbant föl, csak egy kisebb tűz keletkezett. Másnap hajnalban a házhoz visszatérő gyilkosok ágyneműket, konyharuhákat dobáltak a férfi holttestére és meggyújtották.

- ismertette Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A letartóztatásban levő párt több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolták meg.