Vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt Nyéstán

Vágólapra másolva!
Három férfi tört be az asszony otthonába, két nő pedig az utcán őrködött. Az áldozat felébredt a betörés hangjára, amit észrevették a rablók is. Az egyik férfi egy vascsővel addig verte, amíg meg nem halt. A bíróság összesen 80 év börtönre ítélte az ügy vádlottjait. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Az ötfős társaság, három férfi és két nő ugyanazon a településen élt. Az egyik nő jól ismerte az idős asszonyt és a szokásait, többször kért tőle kölcsön pénzt.

2017. áprilisában egy társaságban, együtt volt mind az öt ember, amikor az egyik nő arról panaszkodott, hogy

ha nem szerez gyorsan pénzt és ételt, a hatóságok el fogják tőle venni a gyerekeit.

Ekkor döntöttek úgy, hogy kirabolják a nyugdíjast. Indulás előtt az egyik férfi magához vett egy vascsövet.

A banda tagjai hátulról közelítették meg a házat. A tulaj a nyári konyhában aludt. A két nő kint maradt az utcán őrködni, a három férfi pedig betört a házba. Az asszony felébredt a zajra. A férfi, akinél a vascső volt,

egyből elkezdte ütni és egészen addig folytatta, amíg az asszony már nem mozgott. Olyan súlyos koponyasérülései lettek, hogy a helyszínen meghalt.

A három férfi ezek után átkutatta a házat, élelmiszereket és néhány tízezer forintot vittek el, amit szétosztottak és elmenekültek.

Amikor hazaértek, rájöttek, hogy a vascsövet ott felejtették az asszony házában, ezért még aznap este visszamentek érte, majd egy lakatlan telek kútjába dobták.

A bíróság a banda tagjait nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt mondta ki bűnösnek kedden. Az ítélet szerint az asszonyt halálra verő férfit tettesként, a többiek bűnsegédként követték el a bűncselekményt.

A gyilkos férfit 20 év, a többieket pedig 12-18 év fegyházra ítélték

– írja Origónak küldött közleményében a Miskolci Törvényszék.

Az ítélet ellen a vádlottak és a védőik, valamint az ügyész is fellebbezett. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. A vádlottak továbbra is letartóztatásban maradnak.