A magyar kormány csak kiszállítási kvótát fogad el

migrations emergency Horizontal
A handout image made available by France's Societe Nationale de Sauvetage en Mer (SNSM) on February 18, 2019, shows British rescuers (front) helping some 20 migrants on a semi-rigid boat trying make their way from France across the English Channel. - Twenty migrants who tried to reach England aboard a motorboat were intercepted in the Channel by the British authorities in the English zone, said the maritime prefecture on February 18, 2019. "A fishing vessel gave the alert a little after 8am", after spotting this group of "18 to 20 migrants" off Cape Gris-Nez, said the same source. (Photo by Handout / SOCIETE NATIONAL DE SAUVETAGE EN MER / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SNSM" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / “The erroneous byline appearing in the metadata of this photo has been modified in AFP systems in the following manner: [HANDOUT instead of [Philippe Huguen]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
A migránskvóta újra napirenden van, fenyegeti a tagállamokat és az európai városokat - mondta a kormányszóvivő keddi tájékoztatóján. Hollik István kijelentette: a magyar kormány álláspontja változatlan: kiszállítási kvóta lehet, de kötelező betelepítési kvóta nem.
Vágólapra másolva!

Hollik István felidézte a Dimitrisz Avramopulusz migrációs biztos által adott keddi nyilatkozatot, amelyben újra a máltai migrációs kvóta elfogadására szólította fel az unió tagállamait. A kormányszóvivő megerősítette a magyar kabinet eddigi álláspontját, amelyből - hangsúlyozta -

Nem a bevándorlókat kell behozni, hanem azokat, akik illegálisan bejöttek, kell kivinni Európa területéről - jelentette ki.

Hozzátette: a biztos nyilatkozata megerősíti, hogy a távozó brüsszeli bizottság az utolsó heteit a kötelező betelepítési kvóta kikényszerítésére kívánja fordítani.

A máltai kvótamegállapodás elfogadásával és kiterjesztésével az a cél, hogy kényszerpályára állítsák a tagállamokat és az uniós bizottságot - értékelt Hollik István.

A magyar kormány továbbra is nemet mond a betelepítési kvótára Forrás: AFP/Handout

Mélységesen antidemokratikusnak és inkorrektnek nevezte, hogy az utolsó napjait töltő Európai Bizottság kényszerpályára akarja állítani az új Európai Bizottságot, "hogy ne legyen mozgástere a kontinenst érintő egyik legfontosabb üggyel kapcsolatban. A kormányszóvivő hangsúlyozta: látják, hogy nem ez az első, és nyilvánvalóan nem is az utolsó próbálkozás.

emlékeztetett. Hollik István kijelentette: az az ellenzéki és baloldali érvelés, hogy migránskvóta nincs és nem is volt napirenden, nem állja ki az igazság próbáját.