Arra ébredt, hogy betörők vannak a házában

Vágólapra másolva!
Két férfi betört egy esztergomi házba, de felébresztették a tulajt, aki az egyik menekülő betörőt utolérte. Eközben a másik férfi visszament a házba és elvitte az értékeket. Később mindent visszaadtak tulajdonosnak és azt kérték tőle, ne jelentse fel őket.
Vágólapra másolva!

Április 15-én a két férfi autóval ment az egyik esztergomi házhoz. Betörés előtt még egyikük felhívta a tulajdonost, aki nem vette fel. Ezek után döntöttek úgy, hogy átugranak a kerítésen, majd megpróbálják feltörni az ajtókat. Mivel ez nem sikerült, egy ablakot feszítettek fel, így jutottak be a házba.

Az egyik betörő a tulajdonos hálószobájában kutatott, amikor az felébredt. Erre a két betörő menekülni kezdett, a tulajdonos pedig üldözte őket. Az egyiküket megtalálta a kerítésnél, a földön feküdt, felismerte a férfit.

A másik betörő visszament a házba és telefont, pénztárcát, bankkártyát, személyes iratokat, informatikai eszközöket és pénzt vitt el, összesen 335 ezer forint értékben.

Később a betörők visszaadtak mindent a tulajdonosnak és próbálták lebeszélni arról, hogy feljelentse őket. De a helyzetükön nem javított, hogy a két férfi a házat is megrongálta, majdnem 80 ezer forintos kárt okozva. Még ezt is kifizették a tulajnak.

A bíróság előkészítő ülésén a betörők beismerték tettüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, ami után a bíróság az egyik férfit 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a betörők és a védőik pedig enyhítésért fellebbeztek. Ezek után a bíróság megszüntette a letartóztatásukat – írja az ügyészség.hu.