Karácsony szövetségese is milliókat tett zsebre

Gajda Péter, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Újabb részletek a kispesti korrupciós botrányban. A Hír TV-hez és a Magyar Nemzethez került felvételeken Lackner Csaba szocialista önkormányzati képviselő azon méltatlankodik, hogy egy önkormányzati mutyi után Gajda Péter polgármesternek csak 3 milliót kellett visszaosztania, míg a vagyonkezelő vezetőjének 12 milliót. Gajda azzal vigasztalta, hogy ő nem olyan mohó, mint beosztottja.
Vágólapra másolva!

A hangfelvételen Lackner Csaba önkormányzati képviselő arról beszél, hogy egy üzlet után mennyit osztottak vissza Kránitz Krisztiánnak, a kerületi vagyonkezelő vezetőjének, és Gajda Péter polgármesternek.

Gajda Péter kispesti ellenzéki polgármester szervezetének negyedik pillére Somogyi László, akinek felesége szintén MSZP-s önkormányzati képviselő. Somogyi építőipari cégei sorra nyerték a milliós közbeszerzéseket Kispesten. Lackner állítása szerint Somogyi egy alkalommal nem akart visszaosztani Kránitznak, de aztán meggondolta magát, mert félt, hogy cégei többet nem kapnak megrendelést az önkormányzattól.

Gajda Péter, Karácsony Gergely Forrás: Facebook

Lackner az eset után panaszkodni ment a polgármesterhez: nem értette, hogy miért kell Kránitznak többet visszaosztania, mint a polgármesternek.

– Lenyúlt rólam a Kránitz 12 millió forintot úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá. Odamentem a Gajdához, és megmondtam neki, hogy figyelj, az embered kicsit szemtelen és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Azt mondta a Péter, tudod milyen a Krinyó, szemtelen, én sosem voltam olyan éhes mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy sem. Ezután arra is kitért Lackner, hogy Somogyi nem akart neki adni. Rendben, elraktuk magunknak a pénzt, majd az utolsó pillanatban a Somogyi kitalálta, hogy ő mégis akar magának még munkát szerezni, és mégis adjuk oda a Kránitznak a pénzt. Utolsó pillanatban jól van, kivettem a milliókat a zsebemből, és b...g odaadtuk neki. Tudod, hogy adtuk oda? Bent az irodában elvette, és így vette el: megköpködte, hogy tök jó, ezért megdolgoztam. Csak azért, hogy befogja a pofáját. Utána odamentem a főnökhöz, hogy van az, hogy a Krinyónak 12 milliót kell adni, neked meg csak hármat. Hogy van ez? Utána behívta magához, volt ott utána egy kis perpatvar meg csetepaté, hangzavar, de úgy jött ki, tudod jól, hogy milyen a Krisztián, lehet, hogy egyszer utoléri a vég, mert éhes. Mondom jó főnök, akkor ezt a pénzt így rászántuk, rendben, akkor érje utol a vég – hallható a felvételeken, írja a Magyar Nemzet.

„Mr. 40 százalék" - mohósága miatt ez volt Kránitz Krisztián beceneve – legalábbis a hangfelvételen beszélgetők szerint. Még régi mentora, Kispest országgyűlési képviselője, az MSZP-s Burány Sándor is elengedte a kezét.

Kránitz Krisztiánt végül emiatt a kispesti MSZP ki is szavazta, vagyis a közelgő választásra már nem indították el önkormányzati képviselőjelöltként.

A kormánypártok kispesti polgármesterjelöltje a Magyar Nemzetnek reagált az újabb nyilvánosságra került hangfelvételre. Dódity Gabriella úgy fogalmazott: a napvilágra került újabb hangfelvételek alapján, egy bűnszervezet képe kezd kirajzolódni, hiszen most már több kispesti MSZP-s politikus is érintett. A kispesti Fidesz felszólítja Gajda Pétert, hogy valljon színt, hogy milyen szervezetet működtet Kispesten és mennyivel károsították meg az itt élőket.