Karácsony Gergely szövetségese megszólalt: paródiába illő magyarázkodás

Gajda Péter polgármester állítja, nem ismerte fel beosztottját, Lackner Csabát a felvételeken.
Vágólapra másolva!
Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő, Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester egyik legközelebbi barátja és munkatársa, Karácsony Gergely szövetségese a Facebookon próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Enyhén szólva szánalmas eszmefuttatásának lényege a már unott közhellyé változott, de a születése pillanatában, a nyolcvanas években tényleg szellemes filmes mondat - amikor a Jean-Paul Belmondo által játszott nőcsábász teljesen egyértelműen lebukik a felesége előtt egy meztelen nővel, és azt kérdezi a megcsalt asszonytól: drágám, most akkor nekem hiszel vagy csak a szemednek? 
Vágólapra másolva!

Ez egy "képfelvétel és egy hozzá bejátszott hangfelvétel", ami "fércmunka". Meg: "nem tükrözi a valóságot és a beszélgetés során a számba adnak olyan állításokat, amelyeket sohasem mondtam". Meg persze a Fidesz. Így kezdi védekezését Karácsony szövetségese.

Ha ezeket nem tökéletesen pontosan így mondta volna, akkor az csak úgy lenne lehetséges - hogy idézzük Bohár Dániel, a Hír TV riporterének szellemes szavait a tegnapi Magyarország élőben című műsorból, hiszen számítani lehetett a legnevetségesebb magyarázkodásokra -, ha betűnként valaki összevágja. Hiszen természetesen tökéletesen hallható meg látható, hogy miket mond Lackner Csaba.

Az mindenesetre megnyugtató, hogy a százmilliós lopásokkal dicsekvő, a drogpartin főleg a közpénzek eltüntetéséről elmélkedő Karácsony-jelölt a Facebookon kijelenti: a korrupció minden formáját elítéli. El lehet képzelni, hogyha nem lenne ennyire könyörtelen a korrupcióval szemben, akkor mi maradt volna a szocialisták kispesti uralkodása után Kispestből.

Aztán egy nagyon érdekes rész jön: "A felvétel kapcsán a tekintetben állok a hatóságok segítségére, ha egyáltalán bármilyen valós ügy lenne".

Segítségére áll a hatóságoknak. Ezt nem úgy szokták hívni, hogy segítség. Természetes persze, hogy Karácsony jelöltje inkább segítségre gondol, semmint kihallgatásra, gyanúsításra, bírósági tárgyalásokra, sok-sok év börtönre.

A befejezés pedig maga a Belmondo-vígjáték. Egy hosszú bekezdésben kifejezi abbéli reményét, hogy nem azt hiszik el az emberek, amit hallottak és láttak a Hír TV bizonyító erejű, megdöbbentően leleplező felvételein, hanem neki hisznek. Azért mert, csak.

Karácsony Gergely véleményére vagyunk persze a leginkább kíváncsiak. Kérdéseket küldtünk a közismerten alkalmatlan főpolgármester-jelöltnek. Várjuk a válaszát. Nem kerülheti el, hogy választ kell adnia, hogy Zugló után egy újabb pesti kerületről derült ki, hogy lop ott a baloldal, hogy lopnak szövetségesei.