Karácsony jelöltjei egy drogpartin a lopásaikkal dicsekszenek - videó

lakner csaba
Vágólapra másolva!
Közpénzek megcsapolásáról, visszaosztásáról és az abból vásárolt külföldi luxusvillákról beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták a Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken. A többórányi rögzített beszélgetéseken Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester emberei arról mesélnek, hogyan gazdagodtak meg közpénzek lenyúlásával. A felvételeken több MSZP-s mellett Lackner Csaba szocialista képviselő is hallható, aki azt vallja: ha valaki az önkormányzati politikában nem keres évi száz millió forintot, az hülye.
Vágólapra másolva!

A legelső felvételen Lackner Csaba, kispesti szocialista képviselő látható, amint egy zacskó fehér port tart a kezében. Az általa „kólának" nevezett szert először szárítással szakszerűen előkészíti, majd egy bankkártyával, úgynevezett "utcákba" rendezi, legalábbis ők így nevezik.

„Ha nem keresel százmilliót, akkor hülye vagy"

A Hír TV birtokába jutott többórányi hangfelvétel idén nyáron készült. Ezeken Lackner Csaba, a kerület MSZP-s polgármesterének, Gajda Péternek a bizalmasa üzletről és politikáról beszélget társaival, ami szerinte egy és ugyanaz. Az átmulatott éjszakán durva korrupciós ügyekről is beszél.

- mondja a felvételen Lackner, aki a módszert is elmondja: a bevont külső vállalkozókon keresztül kell visszaosztani a pénzt.

Gajda Péter kispesti szocialista polgármester bizalmasai egy titkos felvételen vallják be, hogyan lopják el a közpénzt Forrás: MTI/Soós Lajos

1,2 milliárd forint hitelt vett fel Kispest feleslegesen, hogy lophassanak belőle

Lackner Kispest 7-es számú választókerületében indul az ellenzéki összefogás jelöltjeként. A politikus jelenleg a várospolitikai és városüzemeltetési bizottság elnöke, és a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke. A felvételen arról is beszél, hogy Gajda Péter kerületében milyen elvek szerint működnek a gazdasági ügyletek.

Lackner elmondta, „tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón keresztül ment, senki nem sajnálta tőle."

A felvételen Krinyóként emlegetett férfi,

Kránitz Krisztián, a kerület vagyonkezelőjének a vezetője. Ő is szocialista önkormányzati képviselő, bár idén már nem indították, valószínűleg zűrös ügyei miatt - hangzik el a Hír TV tudósításában. A hanganyagon többször utal rá Lackner Csaba, hogy Kránitznak több százmillió forintos eltitkolt vagyona van. Emlegetnek nagy értékű külföldi ingatlant is.

Lackner arról is beszélt, hogy „innentől kezdve a Krisztiánnak sajnos... szerintem ki lett herélve". "Jó, de ő már mondta, hogy már nyugdíjba mehet, megkereste, amit akart, nem? – tette fel a kérdést egy másik férfi. „Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez."

Lackner több mint négyszer annyit keres, mint amennyit bevall

Lackner Csaba is hozzászokhatott a jóléthez - saját elmondása szerint ugyanis több mint négyszer annyi pénzt keres havonta, mint amennyi a valós, bevallott jövedelme.

Azért mondjuk egy 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél" – mondta Lackner Csaba.

Lackner gondolatmenetének végén egy másik bennfentes férfi hozzáteszi:

A férfi Gajda Péter szocialista polgármesterre utal. Lackner és Kránitz is a kerületvezető bizalmasa, együtt járnak síelni, és heti rendszerességgel focizni - emlékeztet a Hír TV.

A kispesti szocialisták is közös baloldali jelöltként indulnak a közelgő önkormányzati választáson. Gajda Péter XIX. kerületi polgármester a Karácsony Gergely vezette ellenzéki tömörülés jelöltje.