Jön a Kórház Éjszakája 2.

ÉPÜLET folyosó
Budapest, 2011. március 4. Az új részleg tágas folyosója a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórházában. A felvétel 2011. március 1-jén készült. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Kórházba senki sem szeret járni. Oda főleg akkor megyünk, ha baj van. Most azonban, rendhagyó módon megnyitja kapuit minden 14 év feletti előtt a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház. A Kórház éjszakája című rendezvény betekintést enged a hétköznapi hősök világába, sőt még a műtőbe is.
Vágólapra másolva!

Létezik Múzeumok éjszakája, Fürdők éjszakája, Kutatók éjszakája, és mint tudjuk, van már Kórház éjszakája is. A Fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórház a rendezvény életrehívója ismét megrendezi a tematikus programot, mely a szervezők reménye szerint nemcsak az egészség megőrzésben, a tudatos és helyes életmódban fog irányt mutatni a látogatóknak, hanem abban is segít, hogy a nagyközönség megismerje közelebbről a kórházi dolgozók munkáját és mindennapjait.

Ahogyan az első alkalommal, úgy most is várják az egészségügyi pálya iránt érdeklődő fiatalokat is.

A rendezvény alcíme Nyitott kapuk az egészségért, jól mutatja, hogy az október 8-i rendezvény a kórházlátogató érdeklődők az őket kalauzoló orvos szaktekintélyektől egyfajta egészségügyi oktatást is kapnak.

- nyilatkozta Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, a kórház főigazgatója,

Nagy öröm számunkra, hogy a lakosság az első Kórház éjszakája után a pozitív visszajelzések mellett,

arra buzdított minket, hogy ismét nyissuk meg kapuinkat az érdeklődők előtt

- folytatta az intézmény első embere és hozzátette, nagy örömükre szolgál, hogy ezt a fontos kezdeményezést a Szent Imre Kórház után más intézmények is adoptálták és megrendezték a Kórház éjszakáját.

Az új részleg tágas folyosója a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórházában. A felvétel 2011. március 1-jén készült Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A 2019 október 8.-i rendezvényen az érdeklődők betekinthetnek olyan helyekre is, amelyeket egyébként csak betegként láthatnának.

Hogyan lehet regisztrálni?

Aki kíváncsi, mi zajlik a kulisszák mögött, milyen módszereket alkalmaznak az orvosok, vagy szeretnék megismerni a nap mint nap életeket mentő hősöket, esetleg szemügyre vennének egy műtőt, vagy kíváncsiak Magyarország egyik legkorszerűbb MR és CT berendezésére regisztrálhatnak a regisztracio@szentimrekorhaz.hu e-mail címen, vagy személyesen a Szent Imre Kórház A-épületének információs pultjánál.

A rendezvény időpontja: 2019. október 8. 17 óra.

A bejárások 30 percenként kezdődnek, egészen este 8 óráig.