Hollik István: A kormány szeretné a fiatal párok döntését elősegíteni

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a családvédelmi akciótervről, az önkormányzati választás kampányáról, de szóba kerültek hazánk nemzetközi kapcsolatai is.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő a családi támogatások kapcsán kérdésre külön beszélt az egyedülállókról. Mint kiemelte, a babaváró támogatás esetében a kormány két feltételt szabott, az egyik az, hogy legyen szándék a gyermek vállalására, a másik feltétel pedig két ember, egy férfi és egy nő házassága. Ezt a hitelt tovább lehet vinni abban az esetben is, ha éppen a szülők valamilyen sajnálatos okból kifolyólag elválnának. Hollik István elmondta, már nem kampányol a kormányzat a családpolitikai támogatások népszerűsítése érdekében, hiszen ezek „átmentek" a köztudatba, de mindez nem jelenti azt – tette hozzá, hogy a kormány ne gondolkodna folyamatosan azon, miként tudna segíteni a családosoknak, a családoknak.

Magyarországon – ellentétben más nyugat-európai országokkal – a fiatal párok igenis szeretnének gyermeket vállalni. Ugyanakkor, a megkérdezett fiatalom által vállalni kívánt gyermekek száma a valóságban mindig eggyel kevesebb a statisztikák szerint. A kormánynak az a célja, hogy ezek a végül nem vállalt gyermekek is megszülethessenek. A kormány szeretné a fiatal párok döntését elősegíteni, azaz a családvédelmi akcióterv nem egy lezárt folyamat, hiszen a magyar nemzetnek csak akkor van jövője, ha vannak csalások, vannak születendő gyermekek.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.