Több mint kétmillió forintos kért okoztak a tatabányai csalók

Vágólapra másolva!
Egy férfi két társával, egy másik férfivel és egy nővel megállapodott abban, hogy mások nevében, telefonon kötnek előfizetői szerződést, amelyhez mobiltelefonok és tabletek is járnak, azokat pedig eladják. Az ügyészség nagyobb kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat. 
Vágólapra másolva!

Az ismeretlen férfi szerezte meg az áldozatok személyes adatait, a vádlott pedig a felhasználta azokat az szerződések megkötésénél, és a rendelések leadásakor. Sms-ben kaptak egy postai azonosító kódot, így azt is tudták, hogy a megrendelt termékeket mikor és hova szállítják ki.

Összesen kilenc mobiltelefont és tabletet rendeltek így, mások nevére, ezzel 2.245.425 forintos kárt okozva a távközlési cégnek. A pénzből csak 311.988 forint térült meg a nyomozás alatt, amikor az egyik telefont lefoglalták a rendőrök.

Egy másik távközlési céget 239.508 forinttal károsítottak meg a csalók, de ebből a pénzből semennyi sem került elő.

A vádlottat egyébként korábban már három különböző bíróság ítélt el csalás miatt 1 év 6 hónap, 2 év, valamint 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre.

Az ügyészség most indítványozta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő beismerő vallomást tesz, akkor a bíróság 2 év 7 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 1.086.472 forintnyi vagyonelkobzásra ítélje, valamint rendelje el a felfüggesztett börtönbüntetések utólagos végrehajtását.