Orbán Viktor: Az egy Gyurcsányból kettő lett a tavalyi országgyűlési választás óta

Fidesz tisztújító kongresszusa, BOK Sportcsarnok, 2019.09.29.
Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Az egy Gyurcsányból kettő lett a tavalyi országgyűlési választás óta – mondta Orbán Viktor újraválasztott pártelnök, miniszterelnök a Fidesz tisztújító kongresszusán. Nyilván a bukott miniszterelnök feleségére, Gyurcsánynéra utalt. Többször is szellemesen üzent az ellenzéknek a beszédében az önkormányzati választás előtt.
Vágólapra másolva!

mondta egyebek mellett Orbán Viktor a Fidesz tisztújító kongresszusán.

A kormányfő egyértelműen a bukott miniszterelnök feleségére, Gyurcsánynéra utalt, aki európai parlamenti képviselő lett a májusi EP-választások után. Azt érzékeltette, hogy az ellenzéki pártot - úgy tűnik - már ketten irányítják, férj és feleség.

Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán Fotó: Csudai Sándor - Origo

Beszélt arról is, hogy hiába akarják azt a látszatot kelteni az ellenzékiek, hogy egységesek, inkább egymást ássák el.

- tette hozzá Orbán Viktor, aki nyilvánvalóan az alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvételére gondolt, amiben Karácsony arról beszél, hogy

Tóth Csaba zuglói szocialista országgyűlési képviselő megfenyegette őt és a családját.

De az egyik balliberális polgármesterjölt botrányos ügyére is utalhatott, amikor elmesélte a következő viccet: "A szoci jelölt elmegy feleségével szavazni, este kap 3 szavazatot, mire a felesége: Józsi, neked van valakid."

De nemcsak Orbán Viktor, a Fidesz más vezetői is reagáltak az ellenzék bohózatba illő állapotára.

Kósa Lajos, a párt új alelnöke azt mondta, hogy csak egy jelölt, Tarlós István főpolgármester, az ország legtapasztaltabb önkormányzati politikusa alkalmas a város vezetésére. Ő most olyan csapattal néz szembe, amelyikben van

egy proteinsámán, egy celebmatador és Karácsony, aki még Gergelynek is alkalmatlan, ezért szólítja mindenki Gerinek


- utalt az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre.

Kocsis Máté frakcióvezető pedig arról beszélt, hogy Karácsony Gergely bukdácsol a kínosabbnál kínosabb ügyekben, sokadik hangfelvételi botrányába keveredik, és egy filmes díszletet telekspekulációnak gondol.

- mondta