Gyurcsányt nemzetárulónak tartja, az MSZP-t gyalázta az ellenzék közös terézvárosi jelöltje

Soproni Tamás
Soproni Tamás a Momentum alelnöke 2018. január 8-án az ATV-ben
Vágólapra másolva!
Gyurcsány nemzetáruló, és az őszödi beszédben hazudott - ezt mondta a momentumos Soproni Tamás egy terézvárosi televíziós műsorban. Ez egyrészt azért érdekes, mert Soproni azt állította magáról, hogy soha nem nemzetárulózott le senkit, másrészt pedig azért, mert ő az ellenzék közös terézvárosi polgármesterjelöltje. Vagyis Gyurcsány jelöltje is. Soproni annak az MSZP-nek a támogatását is elfogadta, amelyről az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy nem lehet megjavítani, ezért nem fog közösen indulni velük a Momentum. Az Echo TV egyik korábbi műsorában pedig egy volt szocialista miniszterről beszélt trágár stílusban. Most pedig ezeknek a pártoknak a szavazóit akarja megszerezni.
Vágólapra másolva!

A Hatos csatorna című terézvárosi televízió adásában a 2018-as választás előtt kérdezték Soproni Tamást arról, hogy mikor kezdett a politika iránt érdeklődni. Az agresszív és trágár stílusáról ismert momentumos alelnöknek egy kocsmázós emlék jutott eszébe 2006-ból, amikor

az őszödi beszéd utáni tüntetések alatt rohamrendőrök vonultak el a kocsma mellett, ahol éppen a barátaival ivott.

Soproni Tamás Forrás: Origo

Amikor a riporter azt kérdezte tőle, hogy az őszödi beszédről mi a véleménye, Soproni bevezetésként nemzetárulónak nevezte Gyurcsány Ferencet, és megállapította róla, hogy az őszödi beszédben hazudott.

- jelentette ki egyértelműen Soproni, aki akkor még nem sejtette, hogy egy év múlva kénytelen lesz az általa is nemzetárulónak tartott Gyurcsány támogatását elfogadni.

Valószínűleg a terézvárosi DK-szavazók sem gondolták akkor, hogy pártjuk egyszer még arra szólít fel, hogy Sopronira szavazzanak. De az MSZP-szavazók sem gondolhatták ezt, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról kérdezték Sopronit - szintén a 2018-as választások előtt -, hogy mit szól ahhoz, hogy Botka László - akkor még miniszterelnök-jelölt - felszólította a kispártokat (köztük a Momentumot), hogy álljanak be az MSZP mögé és ne induljanak külön, Soproni pedig ellentmondást nem tűrően azt válaszolta, hogy az MSZP-t nem lehet megjavítani.

Soproni amúgy sem riad vissza a trágárkodástól, ha egykori vagy jelenlegi szocialista politikusokról van szó. Szabó Pál egykori miniszterrel kapcsolatban például az Echo TV Napi aktuális című műsorában kérdezte meg élő adásban:

Ki a f.sz az a Szabó Pál?

A nagyképűen, agresszívan és trágárul szónokló Soproni Tamásból aztán ezek után az ellenzék közös polgármesterjelöltje lett, és

most már nem zavarja, hogy a nemzetáruló Gyurcsány és a megjavíthatatlan MSZP támogatja.

Ezek után nem meglepő az sem, hogy a képviselőjelöltek között, akik elvileg az ő jelöltjei, kétes múltú politikusok és vállalkozók sorakoznak. Köztük szerepel az egykori III/III-as ügynök, Gaár Iván, és az a Kecskés Balázs is, akinek jelenleg négy budai ingatlana van úgy, hogy sem a jövedelme, sem pedig a megtakarításai alapján nincs rá fedezete.

Soproni Tamásnak láthatóan nincsenek erkölcsi aggályai, a hatalomért kommunista ügynökök, nemzetárulók és lenézett, megjavíthatatlannak titulált pártok támogatásáért is kuncsorog.
Kérdés, mikor nevezi őket újra nemzetárulónak?