Cirkusz és kínos nevetés: így szállták meg tavaly az ellenzéki képviselők az MTVA székházát

Vágólapra másolva!
Emlékezetes, hogy december végén a kis számú, viszont annál agresszívebb, vélhetően a helyi Soros-katonák által feltüzelt tömeg élén bevonultak az ellenzéki képviselők az MTVA-székházba, ahol egy egyértelműen megrendezett, provokatív akcióval próbálták megzavarni a közszolgálati műsorkészítést. A nevetséges, már-már bohózatba illő jeleneteket bemutató ellenzéki képviselők minden áron el akarták érni, hogy a biztonsági személyzet részéről bántalmazzák őket, bár erre egyáltalán nem került sor. Ennek érdekében nevetséges, megrendezett, hazug jeleneteket mutattak be fetrengéssel, mászással, műesésekkel. Amit sikerült elérniük, hogy egy ország nevetett rajtuk, meg azt is, hogy több napon át zavarták egy közérdekű üzem működését, akadályozták a megfelelő munkavégzést, még ha első fokon most a bíróság ezt - érthetetlen módon - másképp is gondolta. Az ellenzéki képviselők, mivel látják, hogy esélyük sincs a közelgő önkormányzati választáson, ezért most újra az MTVA működésének megzavarásával kívánnak bosszút állni, provokálni és feszültséget kelteni. Mindenesetre, mi megmutatjuk a decemberi színészkedésük legkínosabb pillanatait.
Vágólapra másolva!

Mint emlékezetes, a tavaly az MTVA épületébe behatoló, és ott a bevándorláspárti spekuláns, Soros György instrukciói szerint eljáró ellenzéki képviselők hatalmasat buktak törvénytelen akciójukkal. Videók és szemtanúk sora leplezi le őket, amelyek azt bizonyítják, hogy a képviselők fizikailag is provokálni próbálták a biztonsági őröket, illetve a rendőröket.

Például éppen sajtótájékoztatóra készültek, miközben egy ki nem kapcsolt telefon véletlenül felvette, ahogy épp ötletelnek, hogyan lehetne még nagyobb cirkuszt csinálni.

Bangóné Borbély Ildikó konkrétan a következőket mondja:

„K...rva erős kép lenne, ha lefeküdnénk a lépcső elé tarkóra tett kézzel."

Majd tényleg lefekszenek a földre, Bangóné pedig elsírja magát, hogy aztán felhívják Varju Lászlót, akit szerintük elraboltak a biztonságiak. Csakhogy Varju élő videójából kiderül, hogy éppen ő dulakodik az őrökkel. Végül az őrök leteperték Varjut, akihez mentőt is hívtak, de csak röntgenezni vitték, mert fájt a lába. Varju azt próbálta sugallni, hogy eltört valamije, esetleg infarktust kapott. Másnap már vidáman nyilatkozott az ATV-ben. Vadai Ágnes, Gyurcsány másik képviselője pedig megpróbált sírást tettetni, mondván, valaki elvette a sapkáját, de nem sikerült - mármint a sírás.

Hadházy Ákos pedig, akinek segíteni próbálnak az őrök, inkább hanyatt veti magát, és vergődik a földön. Erről is van videó.

Egy másik nevetséges és leleplező jelenet pedig az, amikor Kunhalmi Ágnes egy zárt ajtónak rohant neki, majd esett el látványosan, mintha rácsukták volna az ajtót.

Később kiderült, Kunhalmi korábban színészetet tanult, a videóból pedig kiderült, hogy nem igazán lett volna sikeres ebben a szakmában sem:

Végül minden képviselőt kitessékeltek az épületből, mert a kerületi jegyző birtokvédelmi eljárást indított. A képviselők bírósághoz fordultak az ügyben, és bár korábban több neves jogtudós arról beszélt, hogy a képviselők többnapos beköltözésükkel megzavarták a működést, a bíróság - érthetetlen módon - első fokon most mégis az ellenzéki képviselők javára döntött.

Szél Bernadett (a decemberi tüntetés egyik legagresszívebb színészkedője) és Hadházy Ákos egyébként néhány héttel később visszament az MTVA épületébe, ott is éjszakáztak. Szél Bernadett azzal került be akkor a hírekbe, hogy követelte: nem a hozzá legközelebbi vécében szeretné elvégezni a dolgát, hanem egy távolabbiban. Hadházy pedig lefeküdt éjszaka, levette a cipőjét és egy ország nevetett utána lyukas zokniján.

Hadházy Ákos zoknija Forrás: MTVA Híradó

A botrányt keltő képviselők úgy tűnik, most újra az MTVA-ban akarnak őrjöngeni és zavarni az ottani munkavégzést.

Nem csoda, hiszen közeleg számukra az október 13-i újabb csúfos kudarc, így már most jó előre védekeznek, és persze cirkuszolnak.