Hazugságok hálójában: az alkalmatlan Karácsony Gergely szerint alkalmatlan Horváth Csaba is összevissza beszél

KARÁCSONY Gergely; HORVÁTH Csaba
Budapest, 2019. február 3. A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba 6535 szavazatot kapott. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Horváth Csaba volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége. Ő egyébként éppen Zugló ellenzéki polgármesterjelöltjeként indul az önkormányzati választáson. Ott, ahol eddig Karácsony Gergely volt a polgármester, és aki alatt összeomlott a kerület. Az MSZP-s Horváth Csabának rendkívül kínos Karácsony kiszivárgott beszéde, amelyben az MSZP-nek a zuglói mocskos, korrupciógyanús, sőt maffiamódszereket idéző ügyei kerültek napvilágra. Horváthot természetesen Karácsony őszödi beszédéről is kérdezte volna a riporter, azonban a szocialista politikus szánalmasan összevissza beszélt, és kerülte az érdemi válasz adását. Horváth Csaba Karácsony, a beszédet követő mismásoló magyarázataiba igyekezett kapaszkodni. Ismét felmerül kérdés: ki és mikor hazudott? Karácsony Gergely, amikor a hangfelvételen arról beszélt, hogy a szocialisták szét akarják lopni Zuglót, vagy később, amikor ezt tagadta, esetleg most Horváth Csaba, amikor azt állítja, ilyesmiről szó sem volt?
Vágólapra másolva!

Horváthot természetesen kérdezték Karácsony kiszivárgott beszédében róla elmondottakról is, aki kifejtette, hogy Karácsony utólagos szépítő, mismásoló magyarázkodását arról, hogy ő azért kell Karácsonynak, hogy kordában tartsa a "mindent szétlopni" tervező helyi szocialistákat, tökéletesen el tudja fogadni. Persze érdemben semmit nem reagált a helyi párttársai sötét ügyeire.

Budapest, 2019. február 3. A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba 6535 szavazatot kapott. MTI/Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A zuglói MSZP, a kiszivárgott beszélgetés alapján maffiaviszonyok által tarkított, sötét ügyleteiről Horváth abba a szalmaszálba kívánt kapaszkodni, hogy Karácsony a kiszivárgást követően sajtótájékoztatójában és az Egyenes beszédben igyekezett korrigálni a szavait,

és már nem a "mindent szétlopni" tervező zuglói szocikról beszélt, hanem "üzleti köröket" emlegetett.

A riporter felvetette, hogy Zugló szinte csak a korrupciógyanús ügyeivel került be az elmúlt időszakban a sajtóba, és megkérdezte Horváthot, hogy az MSZP esetleg nem gondolt-e arra, hogy tisztázza ezeket az ügyeket.

Horváth ebben az esetben is elhárította a magyarázatot.

Ahogy arról korábban már részletesen beszámoltunk, kiszivárgott Karácsony Gergely "őszödi beszéde", amelyben a zuglói polgármester elmondta, hogy irgalmatlanul rossz viszonyban van az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely őt jelölte. Tegnapi írásunkban összefoglaltuk: feltehetően az egész ellenzéki előválasztási hercehurca egy megrendezett komédia volt, hogy az MSZP-s Horváth Csabát saját pártja félreállítsa.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Kovács Attila

Szerinte a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet, a helyi szocialista országgyűlési képviselő,

Tóth Csaba egy bűnöző (többször megfenyegette Karácsony családját), a baloldalon maffiaviszonyok uralkodnak. Karácsony szerint ő maga nem is mehetne vissza Zuglóba polgármesterjelöltnek, mert ahogy fogalmazott, ott őt elásnák.

Később Karácsony és Tóth Csaba egy álságos, baráti közös képet tett ki a Facebookra, hogy ők jóban vannak. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jogosan tette fel a kérdést: Karácsony mikor hazudik? A hangfelvételen, amikor Tóth Csabáról mint egy bűnözőről beszélt, vagy amikor baráti viszonyról beszél?

A felvételt egyébként ellenzéki médiumok jelentették meg - nem véletlenül: lemondtak Karácsonyról, tudják, hogy kikap, és már október 14-ére, a választás utáni időszakra készülnek. Ugyanakkor utóbb jól láthatóan megijedtek, mert az ezzel kapcsolatos híreket gyorsan eltüntették a honlapjukról.