A migránsok ellenőrzés nélküli szétosztásával embercsempészek és terroristák jutnak Európába

migráns, Spanyolország, bevándorlás
Spanyolországban elfogott afriakai illegális bevándorlók. Az embercsempészek fejenként 4000 eurót kértek tőlük a mindössze 20 kilométeres hajóútért.
Vágólapra másolva!
A Franciaország, Németország, Olaszország és Málta között született megállapodás nem tartja tiszteletben a dublini egyezményt, mert minden migránst azonnal a szárazföld belsejébe vinne - mondta a máltai megállapodásról Szomráky Béla Olaszország-szakértő szombaton az M1 Aktuális csatornának adott interjúban.
Vágólapra másolva!

A máltai megállapodás nem tesz különbséget a valódi menekültek és a gazdasági bevándorlók között, és nem tartja tiszteletben a dublini megállapodást - közölte Szomráky Béla. Azt az olasz parlament által elfogadott, a köztársasági elnök által aláírt törvényt sem veszik figyelembe, hogy

nem lehet beengedni az NGO-hajókat az országba

- tette hozzá.

Spanyolországban elfogott afriakai illegális bevándorlók Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Közölte, azzal, hogy

az érkezőket ellenőrzés nélkül azonnal szétosztják,

többek között embercsempészek, ISIS-katonák és gazdasági bevándorlók is kerülhetnek Európába.

A megállapodással Giuseppe Conte olasz miniszterelnök célja az volt, hogy a gazdasági bevándorlók ne maradjanak Olaszországban, a szöveg azonban tartalmaz egy olyan elemet, amelynek értelmében bármikor ki lehet lépni az egyezményből, és akkor ismét Olaszország nyakán maradnak az érkezők - vélekedett Szomráky Béla.