Kelemen Hunor: Regionális együttműködésekben kell gondolkodniuk a magyaroknak

KELEMEN Hunor, RMDSZ
Kolozsvár, 2019. február 23. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke beszél a párt kolozsvári kongresszusán 2019. február 23-án. A küldöttek újraválasztották Kelemen Hunort a szövetség elnökévé. MTI/Biró István
Vágólapra másolva!
Regionális együttműködésekben kell gondolkodniuk a Kárpát-medencében élő magyaroknak - jelentette ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke egy, a témában rendezett konferencián, Nyíregyházán.
Vágólapra másolva!

Kelemen Hunor A testvérmegyei együttműködés Székelyfölddel Szent László öröksége jegyében című program keretében tartott rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, Szabolcs-Szatmár-Bereg és a romániai Szatmár megye együttműködésében nagyon jó az irány, az elmúlt évtizedben egymás után valósultak meg a határ mindkét oldalán a közös egészségügyi, infrastrukturális és kulturális fejlesztések.

- hangoztatta az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor az októberi magyarországi helyhatósági választásokra kitérve utalt arra,

az RMDSZ régóta tartó és egy nagyon kiegyensúlyozott kapcsolatot alakított ki a Fidesz-KDNP-vel.

"Abban vagyunk érdekeltek, hogy az önkormányzati választásokat követően is ez az együttműködés lehetséges legyen, elmélyüljön és újabb perspektívát kapjon" - fogalmazott a szövetségi elnök.

Harrach Péter, a KDNP alelnöke a tájékoztatón a nemzetegyesítés érdekében történt intézkedésekre kitérve elmondta,

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetői tisztségét is betöltő politikus szavai szerint a 2018-tól a 2020-ig szóló nemzetpolitikai célnak az identitás erősítése, a családok támogatása és a versenyképesség növelése tekinthető, ennek megvalósítására pedig a hatékony intézményhálózat a garancia.

Harrach Péter kiemelt jelentőségűnek nevezte a regionális együttműködést az egymással fizikailag is érintkező az anyaországi és határon túli magyar területek között, hozzátéve, ennek a nemzetpolitika fontos kiegészítő elemévé kell válnia.