Novák Katalin lett a Politikai Hálózat az Értékekért nevű szervezet elnöke

NOVÁK Katalin
Szentendre, 2019. szeptember 14. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszél, amikor öt jegyespár köt egyszerre házasságot a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) 31. Őszi találkozóján a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 2019. szeptember 14-én. Az egyesület jegyespároknak hirdetett pályázatot, amelynek nyereménye a NOE által szervezett polgári szertartás és esküvő volt. Az öt nyertes pár a NOE őszi találkozójának részvevői előtt köthetett házasságot. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára lett a Politikai Hálózat az Értékekért (Political Network for Values) nevet viselő nemzetközi, politikusokat tömörítő szervezet elnöke.
Vágólapra másolva!

Novák Katalint - aki 2015-től a szervezet tanácsadó testületének alelnöke volt - a szervezet döntéshozó fóruma választotta meg elnökévé, a felkérést pénteken Lola Velarde, a testület ügyvezető igazgatója tolmácsolta a magyar politikusnak, aki elfogadta azt.

Novák Katalin Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az államtitkár az MTI-nek elmondta:

Hozzátette: a mérsékelt, de határozott véleményt képviselő szervezet

a család vitathatatlan jelentőségét hirdeti, továbbá a házasság, az élet, az emberi méltóság és a vallásszabadság tiszteletét.

Lényeges, hogy az ezen alapelveket, értékeket fontosnak tartó döntéshozók egyeztessenek, találkozzanak, kapcsolatot tartsanak, és ennek megfelelő fóruma a Politikai Hálózat az Értékekért - közölte Novák.

Az államtitkár kiemelte: nemcsak a szervezet alapelveivel és a nem radikális hangvételével is maximálisan azonosulni tud.

Mint mondta,

Megjegyezte: a felkérés nem elsősorban a személyének szólt, hanem annak, amit a magyar kormány az elmúlt csaknem egy évtizedben ezen a területen elért, és ami jó példaként szolgálhat másoknak is.

Novák Katalin felhívta rá a figyelmet: a szervezet jövő ősszel Budapesten tartja csúcstalálkozóját.