Nem ez volt az első baloldali leszámolás Karácsony Gergellyel szemben

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. szeptember 18. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (b3) beszél, mellette Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s képviselője, az ellenzék II. kerületi közös polgármesterjelöltje (b4) és Szalai Kriszta színész, írónő, II. kerületi képviselőjelölt (b6) az Átrium színház előtt, a budapesti Margit körúton 2019. szeptember 18-án tartott sajtótájékoztatón. Karácsony Gergely főpolgármesterként pályázati alapot hozna létre a fővárosi független színházak, művészeti műhelyek támogatására. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Mint emlékezetes, és ahogy arról tegnap részletesen beszámoltunk, kiszivárgott Karácsony "őszödi beszéde", amelyben a zuglói polgármester elmondta, hogy irgalmatlanul rossz viszonyban van az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely őt jelölte. Szerinte a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet, a helyi országgyűlési képviselő, Tóth Csaba egy bűnöző (többször megfenyegette Karácsony családját), a baloldalon maffiaviszonyok uralkodnak. Horváth Csaba erénye, hogy legalább azt tudja, miért jár börtön, saját magáról pedig voltaképpen elismeri, hogy nem alkalmas arra, hogy rendet tegyen Zuglóban. A felvételt egyébként ellenzéki médiumok jelentették meg - nem véletlenül: lemondtak róla, tudják, hogy kikap, és már október 14-ére, a választás utáni időszakra készülnek, és kapóra jött a bosszú lehetősége, hiszen Karácsony korábban szinte az összes baloldali pártot megjárta és elárulta. Ahogy megírtuk, mára azonban teljes hallgatásba burkolóztak az üggyel kapcsolatban az ellenzéki propagandaoldalak, megbánták az egészet, az Indextől a 444 nevű Soros-blogig, a 24-től a naponta hazugságokkal lebukó hvg-ig eltüntették Karácsony Gergely és a magyar baloldal megsemmisítő önleleplezését. Azonban nem ez az első eset, hogy saját közössége így árulja el és alázza meg nyilvánosan Karácsonyt. Mint emlékezetes 2017 év végén is kiszivárgott egy felvétel, amelyen Karácsony egy 40 másodperces hangfelvételen így beszélt: "Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem." A bosszún nincs mit csodálkozni, hiszen a zuglói polgármester minden eddigi szövetségesét faképnél hagyta. Ezt és a folyamatos köpönyegforgatást láthatóan nem felejtették el neki.
Vágólapra másolva!

A 2017-es kiszivárgott beszédben arról is beszélt az akkor épp miniszterelnök-jelöltként a bukás felé szédelgő Karácsony, hogy semmit sem ért az, hogy vállalta a nyilvánvalóan bukásra ítélt miniszterelnök-jelöltséget:

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

- folytatta az őszinte vallomást a zuglói polgármester.

És mára megtudtuk, hogy milyen stresszről beszélt, hiszen tegnap óta tudjuk, a zuglói baloldalon maffiavisszonyok uralkodnak.

Ekkor is hamar kiderült, hogy a Karácsonnyal korábban szövetséges Együtt elnökségi tagja, Berkecz Balázs készítette a hangfelvételt a beszédről, és tette közzé Facebook-oldalán, majd visszavonta azt. Az ügyben vizsgálat is indult Berkecz ellen.

Az Együtt politikusának húzásán nem volt mit csodálkozni, hiszen Karácsony nem sokkal korábban - ahogy mindenki mást is - őket is elárulta, így kivívta a párt haragját.

A mostani hangfelvétel is vélhetően egy szövetségen belüli bosszú következménye, hiszen ahogy megírtuk, valószínűleg az ellenzék már tudja, és ezzel akarja nyilvánosságra is hozni,

hogy Karácsony Gergely nagyon ki fog kapni, lemondtak róla.

Hiszen nem csak az elhangzottak az érdekesek, hanem az is,

  • hogyan és
  • miért került ki két és fél héttel egy belső, ellenzéki beszélgetés az internetre, amely
  • ráadásul az ellenzéki médiumokban jelent meg először,
  • milyen indíték áll mind emögött.

Az időzítés, a beszélgetésrészletek tartalma és a hír megjelenésének helye mind arra felé mutat, hogy

az ellenzék elengedte a főpolgármester-választást, és Karácsonyból akarnak bűnbakot csinálni,

mint aki egyedüli felelőse a budapesti ellenzék nagy vereségéért. A közvélemény-kutatások mind azt mutatják, hogy Zugló vezetőjének semmi esélye sincs Tarlós István ellen, és az is megfigyelhető, hogy több szövetséges párt (DK) sem annyira iparkodik a kampányban, mint amennyire az elvárható lenne.

Újabb hangfelvétel a kampányhajrában

A mostani anyagon a Párbeszéd társelnöke kezdésként arról beszélt, hogy "az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben (a gyurcsányista) Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást." Majd az első kérdésre adott válaszában olyan mértékben rajzolódott ki Karácsony alkalmatlansága, kiszolgáltatottsága, mint talán még soha.

"Egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak, vagy legalábbis ott, én soha nem egyeztettem senkivel, amik hatalmi kérdéseken túl vannak, ott azt csinálok, amit akarok. Ezekben persze nem. Én úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani. Nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett."

Az összevágott felvételen az konkrétan nem hangzott el, hogy az MSZP vezető politikusaival folytatott tárgyalásairól lenne szó, de mivel Horváth Csaba is szóba került, így ez feltételezhető:

"A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban, mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág."

Később egy másik MSZP-s vezetőt is szid, Tüttő Katát.

"A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél."

Majd jön a talán legmegdöbbentőbb rész: a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet. Horváth Csaba sem becsületes szerinte, de legalább óvatos és tudja, miért jár börtön.

Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki."

Később saját gyengeségéről beszél, sajátos megfogalmazásban:

Ezután egyértelműen kiderül, hogy maffiamódszerekkel dolgozik a magyar baloldal:

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt lényegét tekintve bűnözőnek nevezi. Hiszen mi más is egy olyan ember, aki valakinek a családját fenyegeti.

Igaz, hogy megfenyegette a családodat?