Budapest is ünnepli a Turizmus Világnapját

Budapest, Turizmus Világnapi programok, Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK)
Vágólapra másolva!
A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a korábbi évek közönségsikerét látva – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel együttműködésben 2019. szeptember 27-én. A BFTK ezzel a kampánnyal a budapesti turisztikai szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel – mondta Bán Teodóra a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját.

A nyílt naphoz idén is sok izgalmas programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. Aki részt vesz rajtuk, egy turista szemével fedezheti fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékeit.

A programok egy része ingyenes, más részük kedvezményes, azonban a legtöbbjük előzetes regisztrációhoz kötött. A BFTK budapestinfo.hu weboldalán összegyűjtötte az eseményeket. Az oldalról linkek vezetnek a szolgáltatókhoz és minden programra a program meghirdetője regisztrálja az érdeklődőket.

Izgalmas tárlatvezetések, városnéző túrák, vezetett séták, különleges múzeumi és színes városi programok fürdőlátogatások.

Kedvezményes járműbérlés, kastélytúra, de még fényfestés is lesz. Valamint kedvezményes étel- és italfogyasztás is szerepel a programok között. 2019. szeptember 26., 27. vagy 28-án.

A programokkal kapcsolatos további információ ide kattintva érhető el.

Forrás: BFTK, Halmai Gyöngyi

Budapest Card városkártya kedvezmény – egy héten át

A turisztikai nyílt nap egy gesztus a városlakók, illetve a magyar turisták felé, nekik szeretnének kedvezni a lakossági programokkal.

A külföldről jövő vendégeknek – az ő igényeikre szabva – nyújtanak többletet: A BFTK a főváros hivatalos turisztikai városkártyájára, a Budapest Card-ra egy hétig (szeptember 24-30. között) online kedvezményes vásárlási lehetőséget kínál.

Így a fővárosba látogató turisták maguk tudják összeállítani személyre szóló élménycsomagjukat a kártya széles kínálatából.

KUPONKÓD: TOURISMDAY2019

Meglepetés – pilot – kiadvány Budapestről

Az idei Turizmus Világnapjára a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ meglepetés kiadvánnyal is készült. Budapest Főváros turizmusért és fesztiválszervezésért felelős cége szeretne a látnivalók, értékek és programok mellé egy kézzelfogható – azaz zsebre tehető – emléket, 100 szónyi Budapest élményt adni a fővárosra kíváncsiak kezébe.

Idén immár hatodszor írták ki a 100 szóban Budapest című pályázatot,

amelyre évről évre egyre több munkát küldenek be amatőr szerzők, akik valami érdekeset és eredetit akarnak mesélni Budapestről.

Budapest mára igazi nagyvárossá vált, ahol minden percben, mindenhol történik valami. A képeslapok és a prospektusok leírásai mögött mi, budapestiek hétköznapi történetek millióit éljük át és elmeséljük a "100 szóban Budapest"-ben.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője Forrás: BFTK, Halmai Gyöngyi

Idén, a kiadvány életében először – a mai napra időzítve – angol nyelven is megjelentetik a POCKET könyvecskét. Szándékaik szerint

a történetek olvasásával a külföldi turista egy helyi szemével is láthatja Budapestet, titkok tudójává, beavatottá válhat.

A BFTK a Turizmus Világnapján – a fővárosi turisztikai szolgáltatókkal közösen - így szeretné a turisztikai, valamint az ettől elválaszthatatlan fesztiválszervező, illetve kulturális tartalomgyártó tevékenységével együtt szolgálni a közönséget. Mind erről pedig ma, a fővárosi turistatájékoztatás egyik kiemelt helyszínén, az idén megújult Deák téri (Sütő utcai) Budapestinfo Point Centerében tájékoztatott.