Újra szavazhatnak Trócsányi Lászlóról a jogi bizottságban

Vágólapra másolva!
Hétfő délelőtt újra az elgáncsolt biztosjelöltek – így Trócsányi László – ügyét veszi terítékre az Európai Parlament jogi szakbizottsága (JURI), miután David Sassoli EP-elnök több konkrétumot vár a testülettől. Sassoli csütörtök délután egyeztetett Ursula von der Leyen leendő bizottsági elnökkel - írja a Magyar Nemzet. A bizottság tehát elfelejtette megindokolni, miért döntött így, ami megerősíti, hogy politikai döntésről, a bevándorláspártiak bosszújáról van szó.
Vágólapra másolva!

Az EP szóvivője szerint most azt várják a JURI-tól, hogy javasoljon megoldási módot a megállapított összeférhetetlenség orvoslására, vagy egyértelműen mondja ki, hogy a román és a magyar jelölt nem képes a biztosi feladatok ellátására.

A Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója azt írja: a JURI hétfőn nem hallgatja meg Trócsányi Lászlót és Rovana Plumbot, és újra sem fog szavazni az érdekeltségeikről.

A Financial Times nemrég arról írt, hogy újra szavazhatnak, miután Trócsányi Lászlót mindössze tizenegy szavazattal, kilenc voks ellenében és két tartózkodással szavazták le (vagyis valójában a javaslat mellett nem volt meg a többség).

Trócsányi László politikailag motiváltnak nevezte a döntést, és jogi lépéseket ígért.