Frontális támadást indítottak Gyurcsányék Karácsony és az MSZP ellen, miután kijött a hangfelvétel

Vágólapra másolva!
Miután ma felbukkant egy durva állításokat tartalmazó, Karácsony Gergely számára kellemetlen hangfelvétel a balliberális internetes portálokon, a DK egyik vezető politikusa egy nehezen félreérthető posztot tett közzé Karácsony őszödi beszédével kapcsolatban. Gyurcsány Ferencék úgy látszik, kapva kaptak az alkalmon és páros lábbal szálltak bele a földön fekvő Karácsony Gergelybe, és egyik kerületi jelöltjébe, a szocialista Horváth Csabába.
Vágólapra másolva!

- írta ki Facebook-oldalára Arató Gergely, a DK parlamenti frakcióvezető-helyettese, aki Horváth Csaba szocialista párti, de az ellenzék támogatásával induló, zuglói polgármesterjelölt választási plakátjához fűzte a kommentárt.

A bejegyzés azért üzenetértékű, mert Horváth a kiszivárgott felvétel egyik központi szereplője. Karácsony a szocialista politikussal kapcsolatban arról beszélt a hanganyagon, hogy

  • "egy kurva nehéz falat, mert sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban, mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág."
  • vele Zugló jól járna, mert ott a helyi szocialisták feletti kontrollt csak egy szocialista politikus tudja megvalósítani;
  • azért is jobb választás, mint egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, mert utóbbi két perc nem után tudná, hogy hol van, és mindent szétlopnak mögötte.
  • tudja, hol a határ, tudja mi az, amiért börtönbe kell menni, és mi az, amiért nem.

Magyarán a napvilágra került hanganyag elsősorban két személyt érinthet különösen kellemetlenül: Karácsony Gergelyt és Horváth Csabát. Mint ismert, bár kifelé egységet mutatnak, belülről korántsem sikerült rendezniük soraikat a fővárosi balliberális ellenzéki pártoknak. Ez többek között amiatt van, mert a Demokratikus Koalíció jó ideje arra játszik, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki az ellenzéki tortából. Mindezek ismeretében különösen érdekes, hogy nem sokkal a megalázó hanganyag nyilvánosságra kerülését követően

a Gyurcsány-párt egyik vezető politikusa elkezdett gúnyolódni Karácsony Gergelyen, és az őt támogató MSZP-n.

Két és fél hét van hátra választásig, és Arató húzása is azt mutatja, egyre jobban elmélyült a baloldali "szövetségesek" közötti konfliktus. Emlékezetes, tegnap Karácsony Gergely nevével jelentek meg lejárató plakátok Berki Krisztián, és Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltekről a főváros utcáin.