Erőszakoskodott és szexuálisan kihasználta diákjait egy balliberális újságíró, de Veiszer Alinda és társai elkezdték védeni

Vágólapra másolva!
Botrányos bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Vári György, korábbi ellenzéki újságíró, közszereplő. Vári arról számolt be, hogy még tanárként - saját bevallása szerint - 17-18 éves lányokat használt ki szexuálisan, visszaélve a tanár-diák közötti hierarchikus helyzettel. A volt újságíró bevallotta azt is, hogy egy fiatal lányt erőszakoskodva fogdosott, a másikukat pedig minden szempontból, minden módon, érzelmileg, szexuálisan egyaránt kihasználta. Elmondása szerint tevékenységével súlyos érzelmi károkat, nehezen feldolgozható traumát hagyott maga után. A bejegyzésben Vári maga is elismeri, hogy nem kevés ellentmondás van a politikai visszaélések ellen harcoló agresszív, liberális "igazságkereső" látszata és a védtelen tizenéves lányokat, az első adandó alkalommal kihasználó, azokat megvezető és naivságukkal visszaélő szexuális ragadozó valódi én között. Mielőtt persze még meghatódnánk emiatt a nyilvános gyónás miatt, egy idő után kiderül: szinte dicsekszik múltjával Vári György, és annak ellenére ír gyalázatos múltjáról, hogy áldozatai ezt megtiltották neki. A hozzászólók többsége érthetően megvetőleg és undorral reagált a kétszínű vallomásra, de számos balliberális és a moralizálást máskor magas fokon gyakorló, közismert balliberális újságíró egyből védelmébe vette Vári Györgyöt.
Vágólapra másolva!

Vári György többek közt a Magyar Narancs és a megszűnt Népszabadság újságírója volt, ahol veretes cikkekben ostorozta moralizálva a magyar kormány intézkedéseit, vagy épp az ATV-ben rontott neki a jobboldali ellenfeleknek kulturális témában, volt, hogy éppen a nagy rendezővel, Kerényi Imrével próbált szemtelenkedni.

Mindezt persze a szokásos liberális erkölcsi (nem létező) piedesztálról, hogy is másképp. Azonban ahogy az általában lenni szokott, az erkölcsi tisztaság látszata mögött gyalázatos cselekedetek húzódtak.

Vári egy Facebook-bejegyzésében számolt be arról, hogy hogyan is élt vissza tanári hatalmával, hogyan erőszakoskodott, és használt ki szexuálisan tizenéves lányokat,

akiket aztán még el is dobott, és megalázott.

Vári György Forrás: Youtube

Vári így ír gyalázatos múltbeli cselekedetiről:

"Amiről szó van: 15 éve, 20-as éveim közepén, kezdő magyartanárként, hatalmammal, helyzetemmel visszaélve kihasználtam 17-18 éves tanítványaim rajongását, megkörnyékeztem, egy alkalommal erőszakoskodva fogdostam, zaklattam egyiküket, akivel később, évek után, egyszer lefeküdtem. Másikukkal közvetlenül azután jöttem össze, hogy formálisan megszűnt köztünk a tanári–tanítványi viszony,

amelyet azután megszakítottam, hosszú évek alatt sem kiheverhető, súlyos érzelmi károkat, nehezen feldolgozható traumát hagyva magam után."

Ezután a volt újságíró beismeri, nem is tagadja, hogy teljességgel tudatában volt annak, hogy visszaél tanári helyzetével, valamint a felé forduló fiatalok naiv bizalmával:


Aztán beszél részletesebben is az erőszakoskodásáról:

"Amikor egy éjjeli kocsmai beszélgetésünk során kezdeményeztem az egyik lánynál, hogy legyen közöttünk fiú–lány kapcsolat és ő ezt visszautasította, akkor is úgy vettem, hogy ez nyilván csak játék, valamiféle rejtett bíztatás, „magakéretés", hiszen „nyilvánvalóan" bírjuk egymást.

Vári beszámol egy másik esetről, amikor az egyik diáklány ártatlanul meglátogatta, amelyet Vári szexuális ragadozóként ki is használt:


"Az egyik lány, aki „rajongott" az érdekes és laza kezdőtanárért, akinek látott engem, el is jött, és ott végképp kiszolgáltatva érezte magát nekem, a kezdeményezésemnek és irántam érzett, félreértett vonzalmától vezetve engedett nekem,

és elkezdődött a kizsákmányoló szexuális kapcsolat közöttünk, amelynek alapja az érzelmi függés kihasználása volt."

Vári ezután azt is bevallja, hogy csak manipulálta és kihasználta a fiatal lányt, nem törődve a következményekkel.

Liberális lelkiismeret: miközben elvileg az igazságot kereste, már számos aljasság nyomta a lelkét

A bejegyzésben Vári maga is elismeri, hogy nem kevés ellentmondás van a politikai visszaélések ellen harcoló agresszív, liberális "igazságkereső" látszata és a védtelen tizenéves lányokat, az első adandó alkalommal kihasználó,

azokat megvezető és naivságukkal visszaélő szexuális ragadozó valódi én között:

"Amikor elkezdődött a tanár-diák viszonyok tárgyalásának ügye a magyar nyilvánosságban, újságíró voltam, TV-stúdiók „beszélgetős műsorainak" gyakori vendége, oknyomozó, aki mások korrupciós ügyeinek igyekezett utánajárni, mindenről magabiztos véleményt formáló nyüzsgönc, közszereplő, mondjuk.
Addig, ha néha eszembe is jutott halványan, hogy valami talán mégsem volt rendben azzal, amit tettem, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.

Íme a teljes gyomorforgató bejegyzés:

Néhány balliberális újságíró persze védelmébe vette

Például a bukott, mindenhonnan kikopott riporter, Veiszer Alinda azonnal vitába szállt Vári védelmében, és arról győzködte vitapartnerét, hogy mennyire nagy dolog, hogy Vári vállalta gyalázatos tetteit. Először azt írta

- mintha ez volna a dolog a lényege, és nem a botrányos tett, vagyis hogy bár az áldozatok megtiltották Várinak, hogy mintegy másodszorra is megalázza őket, Vári ennek ellenére megírta mindezt.

Forrás: Facebook

Majd amikor másoknak nem tetszett a kommentje, egyik válaszának végére odaírta, hogy

Forrás: Facebook

Vagyis, Veiszer Alinda szerint Vári György tisztelet érdemel, mert nyilvánosan megírta gyalázatos múltját. (Vagyis, nem erkölcsi és talán anyagi kártérítésen gondolkodott, hanem a közvélemény előtt locsogott visszataszító múltjáról. Ez Veiszer szerint védhető. Ő mindenesetre védi.)

Védelmébe vette egy Zelki János nevű egykori rádiós is Várit, méghozzá a szokásosnak mondható módon, vagyis mindenkinek vannak bűnei. Olyanokat ír, hogy

Forrás: Facebook

Az egyik legtöbbet hazudó ellenzéki propagandakiadvány, a hvg sokak által "kisújságírónak" nevezett dolgozója pedig az első értelmes kommentként értékelte egy nő hosszabb értekezését, aki olyan gondolatokat fogalmazott meg, minthogy

És persze az is tetszett a kisújságírónak, hogy a hozzászóló szerint tulajdonképpen a magyar egyetemi tanárképzés a felelős azért, hogy Vári György szexuálisan kihasználta tanítványait.

Forrás: Facebook

De persze a józan többség megvetette a volt újságírót, és szembesítette azzal, hogy átlátszó a bűnbánat.

De megrótta kollégáját Kósa András baloldali újságíró is, amikor így írt a korábban számos tévéműsorban szereplő kollégájának:

Forrás: Facebook

Később azonban kiderült, hogy miért:

Forrás: Facebook

Ami bizonyos: enyhén szólva visszatetsző, hogy Vári György gyalázatos múltját a balliberális propagandisták közül többen védik - így a bukott tévériporter, az egykori rádiós vagy éppen a hvg kisújságírója.