Tarlós István: Budapest Kelet-Európa legélhetőbb városa lett

Századvég konferencia, Tarlós István
Vágólapra másolva!
Arról szeretek beszélni, mit sikerült megoldani, és mik a reális tervek - mondta Tarlós István főpolgármester a Századvég Budapest-konferenciáján szerdán. A politikus közölte, hogy rengeteg fejlesztés történt a városban az elmúlt években, többek között felújították a romhalmaz 3-as metrót, befejezték a 4-es metrót, valamint végre megkezdődtek a budapesti fürdőfelújítások. G. Fodor Gábor arról beszélt, hogy teljesen alkalmatlan ellenzéki jelöltek versenyeznek. 
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki jelöltek ugyan nehéz helyzetben vannak, de

kezdte a felszólalást Tarlós István a Századvég konferenciáján. A budapesti főpolgármester elmondta, hogy tavaly július 10-én mondott nemet az újbóli indulási felkérésre, szeptember 26-án mondott igent. Tarlós édesapja július 10-én született, míg az édesanyja szeptember 26-án – tette hozzá.

Tarlós István: Szeretném befejezni, amit elkezdtem Forrás: Csudai Sándor/Origo

A másik oka, hogy elvállalta az indulást, hogy

mondta Tarlós. 16 pontról tárgyaltak, és egyetlen egyben nem született megállapodás. Az egyik pont az volt, hogy megmarad a közvetlen főpolgármester-választás – mondta Budapest első embere. Mindezek után pedig nagyon nehéz lett volna azt mondani, hogy kiszállok – tette hozzá.

Tarlós István szólt arról is, hogy Fidesz akkor is támogatta őt, amikor 6-7 százalékos támogatottsága volt.

Én nem fordultam meg több tucat alakulatban az elmúlt 10 évben – tette hozzá.

Tarlós: Budapest Kelet-Európa legélhetőbb városa lett Fotó: Csudai Sándor - Origo

Lesz klíma a 3-as metrón

Szeretném befejezni, amit elkezdtem – mondta Tarlós. Arról szeretek beszélni, mit sikerült megoldani, és mik a reális tervek – tette hozzá. Több A4-es oldalt tele lehetne írni arról, hogy mit sikerült elérni, ráadásul tavaly Brüsszelből kaptunk egy nagyon rangos elismerést (Budapest lett Európa legjobb úticélja az elmúlt 10 év alapján) – mondta a főpolgármester. Szólt arról is, hogy

tette hozzá. Ezek után azt mondani, hogy nem csináltunk semmit, meglehetősen furcsa – hangsúlyozta a főpolgármester.

Négy év munkával fejeztük be a 4-es metrót, csak az Alstomtól 35 milliárd forintot pereltünk vissza – emlékeztetett Tarlós. Közölte, hogy ebből a 35 milliárd forintból lesz klíma a 3-as metrón – tette hozzá. Lehetne végre arról beszélni, hogy nem romhalmaz a 3-as metró. A főpolgármester arról is beszélt, hogy nemcsak a 4-es, hanem a 2-es metró szerelvényeit is a mostani vezetésnek kellett beszereznie.

"Négy év munkával fejeztük be a 4-es metrót, csak az Alstomtól 35 milliárd forintot pereltünk vissza" Fotó: Csudai Sándor - Origo

Rengeteg felújítás történt

Szólt arról is, hogy

Tarlós István közölte, hogy 2010-ig egyetlen fürdőt sem újítottak fel, míg most már a hetediknél tartanak. A főpolgármester szólt arról is, hogy a következő évekre is nagyon komoly stratégiája van a városnak. Aki öt évig nem jár közgyűlésre, az nem is tud erről - utalt ezzel Karácsonyra.

A főpolgármesterség nem szépségverseny - mondta a politikus. Tarlós István szerint a szimpátia egy dolog, de itt másról van szó.

tette hozzá. Sok ellenzéki politikus teljesen hülyének nézi az embereket, és olyanokat mondanak, amiket nem lehet teljesíteni. Egy főpolgármesternek ismernie kell a várost - mondta Tarlós.

Tarlós István: Nem teszek vállalhatatlan ígéreteket Fotó: Csudai Sándor - Origo

59-szer vitázott Demszkyvel

A vitáról azt mondta, hogy 2006-2010 között 59-szer vitatkozott Demszky Gáborral, ez tény, amit bárki ellenőrizhet. Akik most velem vitatkozni akarnak, azoknak 5 évük lett volna, de ezt soha nem tették meg. Akkor most mi van ezzel a vitával? - tette fel a kérdést a főpolgármester. Az egésznek az a lényege, hogy elterelje a figyelmet a fontos dolgokról - mondta Tarlós.

Tarlós István beszéde után ellenzéki aktivisták megzavarták a rendezvényt.

tette hozzá.

Ellenzéki aktivisták próbálták megzavarni Tarlós Istvánt, de nagyon csúnyán felsültek Forrás: Csudai Sándor/Origo

G. Fodor: Budapest a legbiztonságosabb város

Kínában hóhérversenyt rendeznek, a másodikként fellépőre nagy teher nehezedik, mert az első versenyző jó eredményt ért el. A fővesztésre ítéltnek a második esetben azonban a helyén marad fej, majd a hóhér annyit mond, hogy csak biccentsen – kezdte G. Fodor Gábor.

G. Fodor Gábor: Teljesen alkalmatlan ellenzéki jelöltek versenyeznek Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Századvég vezetője szerint

Szólt arról is, hogy ezzel párhuzamosan mára Budapest az egyik legbiztonságosabb város lett Európában, és minket nem fenyeget a terrortámadás veszélye.