Sokadszor kerül börtönbe kábítószer miatt a Békés megyei díler

Vágólapra másolva!
Jogerősen 11 évre ítéltek egy kétegyházi férfit, aki speedet árult 2014-ben és 2015-ben Békés megyében. Különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt mondták ki bűnösnek a 44 éves férfit. 200 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben.
Vágólapra másolva!

Az ítélet hossza megegyezik az első fokon kiszabott büntetéssel, de a büntetést fegyház helyett börtönben kell letölteni.

A férfit korábban tízszer ítélték el, 2013 januárjában feltételesen szabadult a kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott hatéves börtönbüntetéséből. 2014 novemberétől egy éven át ismét drogterjesztéssel foglalkozott.

2015 augusztusa és 2015. október vége között legalább három alkalommal Budapestre utazott azért, hogy kábítószert vegyen. A megvásárolt anyagból eltett saját fogyasztásra is, de a drogból juttatott barátainak, ismerőseinek is. Volt, amikor ingyen odaadta, máskor pénzt kért érte.

Elfogása előtt, este a férfi több embernek adott el kábítószert. A lakhelyén tartott házkutatás során 82,3 gramm drogot, digitális mérleget, a kábítószer fogyasztásához, hígításához és csomagoláshoz szükséges eszközöket, anyagokat foglaltak le.

A férfi által forgalomba hozott, valamint kereskedelmi céllal megszerzett kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség felső határának 3,6-szorosát.