A Karácsony vezette Zuglóban szintet lépett a Fidesz-jelöltek fenyegetése

Vágólapra másolva!
Veréssel fenyegettek meg két kormánypárti képviselőjelöltet, ha elindulnak az önkormányzati választáson, és rendszeresek a rongálások is a városrészben — mondta el Rozgonyi Zoltán fideszes polgármesterjelölt. Az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen.
Vágólapra másolva!

Két Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltet is fizikai bántalmazással fenyegettek meg ismeretlenek telefonon Zuglóban, miközben megrongálták a kormánypárti plakátokat és ellopták egy jelölt molinóját – mondta el Rozgonyi Zoltán, a Fidesz–KDNP helyi polgármesterjelöltje a Karc FM-en.

A rádió Álláspont című műsorában a polgármesterjelölt erről szólva úgy fogalmazott: miközben ők végzik a normális kampánytevékenységet, szórólapoznak, plakátoznak, tájékoztatják a helyi választópolgárokat, egyes

baloldali pártok által feltüzelt emberek háborúnak tekintik a választási küzdelmet, rongálnak és zaklatják a képviselőjelöltjeiket.

Rozgonyi Zoltán, a kormánypártok zuglói polgármesterjelöltje Forrás: Rozgonyi Zoltán / Facebook

Már a harmadik feljelentés született

Folyamatos ez a hangulatkeltés a részükről, ami egyébként a baloldali pártok képviselőit is jellemzi – tette hozzá. Kijelentette:

erre csak egy csattanós választ lehet adni, ha október 13-án megkapják a felhatalmazást Zugló vezetésére, hogy ebben a városrészben is eljöhessen a békés fejlődés és a nyugalom időszaka.

A polgármesterjelölt tájékoztatása szerint Borbély Ádám fiatal képviselőjelöltet konkrétan megfenyegették, hogy felkeresik az irodájában, és

meg fogják verni, de hasonló jellegű üzenetet kapott egy másik képviselőjelölt hölgy is.

Már a harmadik esetben kellett rendőrségi feljelentést tenniük, nemcsak emiatt, hanem a rongálások miatt is, és tudomása szerint már el is indult a nyomozás.

Budáról importálták Horváth Csabát

A baloldali összefogás jelöltjéről közölte: Horváth Csabát komoly ellenfélnek tartja, de

azt reméli, hogy arra a politikai háttéralkura, amelynek nyomán Zuglóba „importálták" őt Budáról, nem lesznek vevők a zuglói választók.

Rozgonyi Zoltán szerint Zuglóban két probléma megoldása nem tűr halasztást. Az egyik a költségvetés rendbetétele, hiszen bármilyen fejlesztést és a működést is úgy lehet finanszírozni, ha stabilizálják a büdzsét,

megszüntetik a csődhelyzetet, amelyet Karácsony Gergelyék okoztak.

Szerinte a másik halaszthatatlan feladat, hogy végrehajtsák a képviselő-testület határozatát, amelyben megígérték, hogy minden helyi lakosnak ingyenesen biztosítják a parkolást Zugló egész területén.