Új sugárterápiás készüléket kapott az Uzsoki Utcai Kórház

Kásler Miklós, Uzsoki Utcai Kórház
Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rozgonyi Zoltán, Zugló egészségügyért és sportért felelős alpolgármestere (b-j) sajtótájékoztatót tart az Egészséges Budapest Program Uzsoki Utcai Kórházat érintő egészségügyi fejlesztéseiről az Uzsoki Utcai Kórházban 2019. szeptember 24-én.
Vágólapra másolva!
Több mint egymilliárd forint értékben kapott orvostechnológiai és informatikai eszközöket, köztük egy új sugárterápiás készüléket az Uzsoki Utcai Kórház az Egészséges Budapest Program keretében.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az intézményben egy nagyteljesítményű besugárzó készüléket adtak át. Kásler hozzátette, hogy

a kórház sugárterápiás műszerparkja a nagyteljesítményű gépeket illetően egy további eszköz beszerzésével válik teljessé, mindenesetre a jelenleg rendelkezésre álló három ilyen eszköz lehetővé teszi a betegek magas színvonalú, folyamatos ellátását.

Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rozgonyi Zoltán, Zugló egészségügyért és sportért felelős alpolgármestere (b-j) sajtótájékoztatót tart az Egészséges Budapest Program Uzsoki Utcai Kórházat érintő egészségügyi fejlesztéseiről az Uzsoki Utcai Kórházban 2019. szeptember 24-én. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az emberi erőforrások minisztere kiemelte:

az Országos Onkológiai Intézet évente 8200-8300, az Uzsoki Utcai Kórház pedig 2500-2800 beteget kezel sugárterápiával,

így a két intézmény együtt az összes magyar sugárterápiás ellátás 40 százalékát biztosítja a legmagasabb színvonalon.