Mellébeszél a momentumos Soproni Tamás az adótartozásáról

Soproni Tamás
Soproni Tamás a Momentum alelnöke 2018. január 8-án az ATV-ben
Vágólapra másolva!
Soproni Tamás továbbra sem igazolta, hogy a terézvárosi önkormányzat felé nincsen adótartozása - olvasható a Fidesz-KDNP helyi frakciójának a közleményéből. Mint arról az Origo elsőként beszámolt, lakossági bejelentés nyomán indított vizsgálatot a Terézvárosi Önkormányzat Soproni Tamás ellen. 
Vágólapra másolva!

A terézvárosi képviselő-testület Fidesz–KDNP-frakciója megdöbbenve értesült arról a sajtóhírről, miszerint Soproni Tamás ellenzéki polgármesterjelölt cége miatt vizsgálat indult. Mint kiderült, egy lakossági bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalba, miszerint a Kicune Bt. – amelynek beltagja Soproni Tamás, és a cég éves nettó árbevétele meghaladja a 10 millió forintot – nem fizet semmilyen adót. Az lehet a háttérben, hogy a betéti társaság székhelyéül szolgáló lakás tulajdonosa nem fizet építményadót - olvasható a terézvárosi Fidesz közleményében.

Mindenkit félrevezetne Soproni

A szervezet szerint

Soproninak a Facebook-oldalán megjelent védekezése teljesen félrevezető, amely szerint a cégének nincs adótartozása a NAV és a Főpolgármesteri Hivatal adóhatósága felé.

Az építményadó ugyanis nem központi, hanem helyi adó, azt Terézvárosba kell befizetni, erről viszont nincs úgynevezett „nullás igazolása" – tették hozzá.

Soproni Tamásnak nincs nullás igazolása az építményadóról Forrás: Origo

A Fidesz-KDNP helyi szervezete egyetlen és előremutató megoldási javaslatot teszi Soproni Tamásnak, vagyis igazolja, hogy a cége után a terézvárosi önkormányzat felé köztehertartozás nem áll fenn.

A frakció ezért felszólítja Soproni Tamást, hogy haladéktalanul valljon színt, igaz-e az az állítás, amely szerint a cége miatt keletkezett közterhek nem folynak be Terézvárosba.

Amennyiben ezt nem teszi meg, vagy kiderül, hogy tényleg nem fizetnek adót, akkor azonnal mondjon le a polgármester-jelöltségről, s távozzon a közéletből. Az ugyanis teljességgel elfogadhatatlan, hogy olyan ember akar egy kerület vezetője lenni, aki – akár közvetve is – kárt okoz az önkormányzatnak - szerepel a közleményben.

Soproni emberei is tartoznak az önkormányzatnak

A Fidesz-KDNP frakciója szerint egyébként nem számít különleges dolognak Soproni karrierjében, hogy olyan emberekkel veteti körbe magát, veszi be a csapatába és delegálja őket fontos pozíciókba, akik szintén tartoznak a terézvárosi önkormányzatnak.

Arról nem beszélve, hogy velük szemben egy újabb ingatlanügyben is vádat emelt az ügyészség néhány hete - zárul a nyilatkozat.