Hat embercsempészt fogtak el a rendőrök: 50 migránst hoztak Magyarországra

Vágólapra másolva!
Hat román embercsempész 51 migránst juttatott át a magyar határon két kisbusszal. Az egyik autóból a csempészek a rendőri ellenőrzés elől bemenekültek a kukoricásba.
Vágólapra másolva!

Az embercsempészek egy most Romániában börtönben ülő férfival állapodtak meg 2017 nyarán, hogy migránsokat visznek át a román-magyar határon pénzért.

Ezek után bejárták a tervezett útvonalat, figyelték mennyi rendőr szokott lenni és megosztották a feladatokat.

A csempészek Bukarestből indultak el két autóval, majd Aradon kibéreltek két kisbuszt, amiknek az ablakait lefóliázták, hogy ne lehessen belátni. A migránsokat egy temesvári parkban vették fel, majd elindultak a határ felé, a buszokat egy autó vezette.

A határnál a migránsokat kiszállították az autókból és gyalog vezették át őket a határon, majd miután a csempészek az autókkal átjutottak, a határon ismét felvették őket.

Később az egyik kisbuszt a rendőrség megállította. A kocsiban utazó három csempész kiugrott az autóból és bemenekültek a kukoricásba, majd vissza Romániába. Az autóban 34 iraki embert találtak. A másik kisbusz kikerülte az igazoltatást de egy óra múlva azt is megállította a rendőrség. Abban 17 iraki volt.

A kisbuszokat felvezető autóban ülő férfinak és egy másik csempésznek sikerült visszafordulnia és visszamennie Romániába.

Az ügyészség a hat csempésszel szemben embercsempészés miatt emelt vádat, közülük kettőt a magyar rendőrök vettek őrizetbe, a másik négyet európai elfogatóparanccsal tartóztatták le.

A bűnbandát irányító román férfi ideiglenes átadását az ügyészség kérelmezte, ez az európai uniós ügyészi szerv, az EUROJUST segítségével folyamatban van.