A teljesen alkalmatlan Karácsony körül csak Soros emberei vannak

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. szeptember 18. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (b3) beszél, mellette Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s képviselője, az ellenzék II. kerületi közös polgármesterjelöltje (b4) és Szalai Kriszta színész, írónő, II. kerületi képviselőjelölt (b6) az Átrium színház előtt, a budapesti Margit körúton 2019. szeptember 18-án tartott sajtótájékoztatón. Karácsony Gergely főpolgármesterként pályázati alapot hozna létre a fővárosi független színházak, művészeti műhelyek támogatására. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Komoly érdekek fűződnek ahhoz a liberális oldalon, hogy Karácsony Gergely legyen a főpolgármester még akkor is, ha ordít róla az alkalmatlanság. Mindez még jobban világos lehet előttünk, ha megnézzük a tavalyi országgyűlési választásokon éppen miniszterelnök-jelölti szerepben tetszelgő politikus akkori tanácsadó-testületét és árnyékkormányát. A zuglói polgármester körül hemzsegnek az egykori SZDSZ és Soros György legfőbb magyarországi szövetségesei – írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu.
Vágólapra másolva!

Egyre közeledik október 13-a és ezzel együtt az önkormányzati választás, amikor dönthetünk arról, kire bízzuk a legszűkebb közösségünket, a lakóhelyünket érintő döntések meghozatalát.

A fővárosi főpolgármesteri versenyben a kormánypártok által támogatott Tarlós Istvánnal szemben jelenleg három jelölt van versenyben, akikben egy dolog biztosan közös: mind alkalmatlanok lennének a városvezetésre.

Ez az állítás Puzsér Róbert és Berki Krisztián esetében feltételezéseken alapszik, ám a harmadik versenyző, Karácsony Gergely esetében tapasztalatról van szó, hiszen Zugló polgármestereként lett volna alkalma bebizonyítani városvezetői kompetenciáit, azonban éppen az ellenkezőjét sikerült – írta tuzfalcsoport.blogstar.hu.

Komoly érdekek fűződnek ahhoz a liberális oldalon, hogy Karácsony legyen a főpolgármester még akkor is, ha ordít róla az alkalmatlanság. Mindezt jobban megérthetjük akkor, ha sorra vesszük a tavalyi országgyűlési választásokon éppen miniszterelnök-jelölti szerepben tetszelgő politikus akkori tanácsadó-testületét és árnyékkormányát.

Soros embereivel vette magát körbe a teljesen alkalmatlan Karácsony Gergely Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ez volt Karácsony árnyékkormánya

Árnyékkormánya hét tagból állt, a személyeket és az általa nekik szánt portfóliókat tavaly márciusban ismerhettük meg. A közös bennük, hogy szinte mindenki SZDSZ-tag volt és/vagy Soros szervezeteihez köthető, de a többiek is mind migránspártiak.

  • Andor László, foglalkoztatás: Bajnai Gordonnak, az MSZP-nek és az azóta megszűnt SZDSZ-nek köszönhetően lett az Európai Bizottság magyar tagja.

    Előtte 2002-2005 között annak a Politikatörténeti Intézetnek volt a kutatója, amely az MSZMP féle Párttörténeti Intézet jogutódja, és 2000 végén a Soros Alapítvány is megtámogatta.

  • Ámon Ada, környezetügy: korábban fideszes politikusok elleni merénylettel viccelődött. A rendkívül humoros hölgy mellesleg az Energiaklub elnöke, amely 2015-2016 között 145 000 dollárt, körülbelül 37,5 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól.
  • Daróczi Gábor, oktatás, volt miniszteri biztos, aki a Soros Alapítvány magyarországi ágánál volt a közoktatási és ifjúsági programok felelőse.

    A szintén Soros által pénzelt Romaversitas Alapítvány igazgatója is volt, azonban több mint egy éve már családjával elköltözött Máltára.

    Ott sem tétlenkedik azonban, egy "aditus" nevű alapítványnál dolgozik, amely egy abortuszpárti "civil" szervezet, és LMBT migránsok segítésével foglalkozik, valamint bizonyos projektjeiket Soros is pénzeli. Daróczi a Facebook-profilján is védelmébe vette a spekulánst.

Forrás: Origo
  • Hegyesiné Orsós Éva, szociális terület: Horn Gyula és Medgyessy Péter kormánya idején is jó pozíciója volt, előbbinél a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal elnöke, utóbbi alatt helyettes államtitkár volt. Nem nélkülözhette azonban Soros sem: esélyegyenlőségi, társadalmi területen volt egy szakkuratórium vezetőségi tagja. Jelenleg a Facebook-profilja szerint a Budapest Esély Nonprofit Kft. munkatársa, amelynek ugyan partnere a főváros és budapesti kerületek is, de ott van köztük a Soros-féle A Város Mindenkié csoport és a Labrisz Leszbikus Egyesület is.
  • Komáromi Zoltán, egészségügy: a Juhász Péter vezette, azóta megszűnt Együtt pártból importálta az MSZP-Párbeszéd szövetség. 2013-tól tagja volt a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Egyesületnek, amelyet a Nyílt Társadalom Alapítvány is támogatott. Gyakorlatilag folyamatosan az egészségügy helyzetével riogat.
  • Mellár Tamás, pénzügy:

    ő volt az, aki szerint a csökkenő magyar népességet migránsokkal kellene pótolni.

    2017 tavaszán jogerős kúriai döntés mondta ki, hogy hazudott a Századvégről.

  • Wittinghof Tamás, önkormányzatok: a „független” budaörsi polgármester a rendszerváltástól 2009-ig, a megszűnésig volt az SZDSZ tagja. Hivatalos Facebook-oldalán idéz a Soros-egyetem tanévnyitójáról, kommentár nélkül, de minden bizonnyal azért osztotta meg, mert egyetért vele. A független polgármester mellesleg a Momentum-elnök Fekete-Győr Andrással és a volt LMP-társelnök Szél Bernadettel tartott közösen fórumot az önkormányzati választásról.
Forrás: Origo

Ők tehát Karácsony árnyékkormányának voltak a tagjai, őket bízta volna meg a minisztériumok vezetésével, ha miniszterelnök lett volna. Tanácsadói testülete azonban ennél a körnél szélesebb volt, közülük is illik említést tenni néhány emberről.

  • Bozóki András: a Gyurcsány-kormány kulturális minisztere és az SZDSZ tagja volt egykor, jelenleg a Soros-egyetem oktatója. Bojárral egy időben programkoordinátor volt a Soros Alapítványnál. A Magyar Narancs egyik alapító szerkesztője. Szakértelméről árulkodik, hogy idén nyári posztjában összeállított egy csak nőkből álló magyar kormányt, ez alapján pedig Kunhalmi Ágnesre bízná a honvédelmi tárcát.
    Forrás: Origo
  • Kincses Gyula: a Gyurcsány-kormányban dolgozott egészségügyi államtitkárként 2007-től az SZDSZ kötelékében, ezenkívül a Soros Alapítványnál szerzett tapasztalatot egészségügyi területen a minőségfejlesztéssel foglalkozó munkacsoport tagjaként. Az orvos végzettségű úriember most új babérokra is tör, legújabban a Magyar Orvosi Kamara elnöki tisztségére fáj a foga.
  • Polyák Gábor: az SZDSZ-holdudvar tagja, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője, amely 2015-2016 között 40.000 dollárt,

    átszámítva több mint 10 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól.

    Ezenkívül a Soros-féle Átlátszó felügyelőbizottsági tagja 2011 óta a Corvinus Egyetem oktatói adatlapja szerint. Ennyire független médiaelemző. Résztvevője volt az Európai Parlament LIBE-bizottsága előtti magyar meghallgatásoknak, természetesen a hazánkat támadók állításainak alátámasztására ment oda Brüsszelbe.

  • Nahalka István: Magyar Bálint SZDSZ-es volt oktatási miniszter tanácsadója volt, aki 1989-ben kapott pénzt Sorostól, hogy Mécs Imrével közösen lapot alapítsanak.

Karácsony Gergely láthatóan nincsen a helyzet magaslatán, rendszeresen szórakoztatja a magyar közéletet városismereti hiányosságaival: nem tudja, hogy hol van Csepel vagy éppen a Nemzeti Múzeum, nincs tisztában azzal, hogy kerülete milyen közterületekért felel mint tulajdonos. Ezek után világos lehet a Soroshoz köthető, volt SZDSZ-es gyülekezet indítéka: kiváló jelöltet találtak maguknak, akit gyámság alá helyezve a háttérből irányíthatnák a magyar fővárost - írja a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

Jól látszik, hogy a bukott liberális elit reménytelenül bízik benne, hogy Karácsony a legalkalmasabb alany ahhoz, hogy visszakapaszkodjanak a hatalom szélére. Teljes joggal abban bíznak, hogy Karácsony minden ellenvetés nélkül hajtaná végre a parancsaikat, és úgy táncolna, ahogyan Soros emberei fütyülnek.

Nagy előnnyel vezet Tarlós

A Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív közvélemény-kutatásából az derül ki, hogy az októberi önkormányzati választáson

biztos részvételt ígérő budapesti választók 53 százaléka Tarlós Istvánra fog szavazni, s csak 40 százalékuk tervezi Karácsony Gergely támogatását.

Hét százalékuk pedig az „ellenzék ellenzékére", Puzsér Róbertre szavazna. Három héttel az önkormányzati választás előtt ezzel tovább nyílt a hivatalban lévő és alkalmatlan kihívói közötti különbséget jelképező olló.