A magyar kormány nem a levegőbe beszél

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a miniszterelnök római beszédéről, az Európai Unió helyzetéről, valamint a debreceni reptérről is, amelyik jelentős fejlesztés előtt áll.
Vágólapra másolva!

A politikus az önkormányzati választás kampányáról kifejtette, nem érzi azt, hogy kezdene elvadulni, ugyan vannak helyek, ahol nagyon éles viták vannak. Szűkebb hazájáról, Debrecenről meg úgy vélekedett, a város a béke szigete, ahol az emberek látják az eredményeket, a munkát, amit érdemes folytatni, de természetesen meg kell várni a választás végeredményét majd október 13-án. A megyeszékhelyen is az történt a képviselő szerint, hogy bár az ellenzék folyamatosan hangoztatta az összefogást, de itt sem sikerült ezt megvalósítani, hiszen Debrecenben is van 3-4 polgármesterjelölt.

Halász János beszélt a magyar miniszterelnök hétvégi, római beszédéről. Az eseményről azt említette meg, Orbán Viktor egy értő közönség előtt beszélt, ismertetve azt az összefüggésrendszert, elsősorban Európa kapcsán, amit a magyar kormány gondol. A szavait nem csak a helyszínen hallották meg nagyon sokan, a miniszterelnök éppen Olaszországban, ahol éppen változóban van a migránspolitika fejtette ki, a magyar kormány, ahogy eddig, úgy ezután sem kér azokból a menekültekből sem, akik az olaszokhoz érkeznek. Magyarország továbbra sem kér a kötelező kvótából, ellenben nagyon szívesen segítséget nyújt az odaérkezett migránsok hazaszállításában.

Halász János hozzátette, a magyar kormány másban is segítséget nyújt, például a Hungary Helps Program keretében, amelynek keretében nem a bajt kívánja Magyarország Európába hozni, hanem a segítséget elvinni oda, ahol a konfliktus keletkezik. Erről is beszélt Orbán Viktor Rómában, felidézve, hogy a kormány nem a levegőbe beszél, hiszen ez egy évek óta működő sikeres program. A képviselő megjegyezte, persze ezt a programot Magyarország csak a saját erejéhez mérten tudja finanszírozni, ám ha hasonló elképzelést valósítanának meg az nagy európai országok, a németek, a franciák, vagy maga az EU, akkor mindjárt minden máshogy állna.

A teljes beszélgtést itt olvashatják.