Gyilkosságért elítélt aktivista segíti a jobbikos polgármestert

Janiczak Dávid, Hitler, Ózd, Jobbik
Országos cimborák
Vágólapra másolva!
Az emberölésért elítélt, többszörösen visszaeső egykori amatőr színházi rendező, Liebe Attila aktivistaként segíti az ózdi ellenzéki összefogást, ezzel együtt Janiczak Dávid polgármesterjelölti kampányát. A város korábbi fideszes vezetője, jelenleg önkormányzati képviselője, Fürjes Pál szerint nem csoda, hogy Liebe és a „szivárványkoalíció" egymásra talált. Janiczak Dávid, illetve Kiss Sándor, a helyi MSZP elnöke sem reagált, a Magyar Nemzet szerint a rovott múltú aktivista ugyanis a szocialisták szimpatizánsa.
Vágólapra másolva!

A hírhedt Liebe Attila is aktivistája az Ózdiakért és Ózdért Egyesületnek, amely égisze alatt a Jobbiktól a DK-ig közösen indul az ellenzék az októberi önkormányzati választáson. Polgármesterjelöltjük pedig a város jobbikos vezetője, Janiczak Dávid – értesült felháborodott helyiektől a Magyar Nemzet.

Tény, hogy közösségi oldalán Liebe az egyesület logójával mutatkozik, bejegyzéseiben pedig aktívan politizál: ezekben a kormánypártokat bírálja, Janiczakról pedig – annak közösségi oldalán is – felmagasztalóan ír. „Felsorolom, miért szavazok Janiczak Dávidra! Emberség..., ja... ezután már nincs is mit sorolni..." – fogalmaz az egyikben.

Emberölésért ítélték el az aktivistát

Liebe Attila neve leginkább a középkorú generáció számára csenghet ismerősen, mivel 1987-ben emberölésért és életveszélyt okozó testi sértésért ítélték el, mert

amatőr színházi rendezőként – állítása szerint a Sztanyiszlavszkij-módszerrel – a fojtogatást gyakorolta a tanítványain Ózdon, az egyik ilyen gyakorlatba pedig belehalt egy 17 éves lány.

Büntetése letöltése után Veszprémben folytatta „színjátszó" tevékenységét, 1992-ben egy hasonló veszélyes „helyzetgyakorlatot" végzett, amiért ismét fegyházra ítélték súlyos testi sértés kísérletéért.

Egy jogerősen elítélt bűnöző is Janiczak Davidnak kampányol. Az ózdi polgármester korábban egy Adolf Hitler-hasonmással pózolt Forrás: Origo

Szabadulása után, 1998-ban Liebe Attila két tizenéves lányt csalt el az ózdi temetőbe azzal az ürüggyel, hogy filmforgatáshoz keres szereplőket, ekkor őket vette rá arra, hogy egymást fojtogassák.

Az amatőr rendezővel szemben aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt ismét eljárást indítottak, de mind első, mind másodfokon felmentették.

Mindezek után a férfi 2008-ban az interneten hirdette saját, „halálszínháznak" nevezett módszerét, ekkor álnéven, webkamerán keresztül próbálta rávenni a fiatalokat arra, hogy fojtogassák egymást.

Kizárták a Nemzeti Színház versenyéből

Liebe Attila legutóbb két éve került be a hírekbe, amikor kizárták a Nemzeti Színház internetes versmondó versenyéről. „Etikailag vállalhatatlan az, hogy ha valaki egyszer is a színházat bűncselekmény elkövetésére használta, és őt emiatt jogerősen elítélték, akkor ezután bárhol is lehetősége legyen színpadra lépni. Még akkor is, ha az említett bűncselekmény évtizedekkel ezelőtt történt, a büntetését letöltötte, és a hátrányos következmények alól mentesült" – indokolta döntését a Nemzeti Színház.

A Magyar Nemzet megkeresésére Janiczak Dávid, illetve Kiss Sándor, a helyi MSZP elnöke sem reagált – a rovott múltú aktivista ugyanis a szocialisták szimpatizánsa –, Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító tagja pedig állítása szerint nem tudott Liebe szerepvállalásáról. Ózd korábbi fideszes polgármestere, jelenleg önkormányzati képviselője, Fürjes Pál viszont igen.

fogalmazott Fürjes.

Szerinte nem csoda, hogy Liebe és a „szivárványkoalíció" egymásra talált, és az sem meglepő, hogy az amatőr rendező támogatását a számos botrányáról elhíresült Janiczak Dávid sem utasítja el.

Felháborító kijelentéseket tett Janiczak Dávid

Valóban érdekes, hogy Liebe Attila éppen az emberséget emlegeti Janiczakkal kapcsolatban, hiszen a jobbikos polgármester múltja enyhén szólva sem makulátlan, a nőkről alkotott véleménye pedig több alkalommal is felháborodást keltett.

Tavaly márciusban több olyan hangfelvétel is előkerült, amelyen ócska használati tárgyakként beszél a nőkről:

az egyiken például azt fejtegette, hogy mennyire undorodik a csúnya nőktől, a másodikon egy neki szerelmet valló hölgyről beszél gyalázatos stílusban, a harmadikon pedig minősíthetetlenül trágárkodva, anális közösüléssel fenyegette meg saját női beosztottját, ha nem teszi azt, amit ő mond.

Egy másik felvételen a Jobbik volt alelnöke arról értekezett, hogy bentlakásos iskolákba kell tenni a hátrányos helyzetű (zömében cigány származású) gyermekeket, akiket tárgyalás nélkül „el kell venni" a családjuktól, mert ez nem „kívánságműsor". De Janiczak volt az is, aki 2014-ben egy Adolf Hitlernek maszkírozott férfival pózolt.