Vizsgálatot indítottak a momentumos Soproni Tamás ellen

Fekete-Győr András, Soproni Tamás
Soproni Tamás és Fekete-Győr András éppen azt bizonyítják, hogy országos cimborák
Vágólapra másolva!
Lakossági bejelentés nyomán indított vizsgálatot a Terézvárosi Önkormányzat Soproni Tamás ellen. Az Origóhoz is eljuttatott levél szerint a momentumos politikus nem tesz eleget adófizetési kötelezettségeinek a vállalata után. Nem ez az első gyanús esemény Soproni körül. 
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot rendelt el a terézvárosi önkormányzat Soproni Tamásnak, az ellenzék közös VI. kerületi polgármesterjelöltjének a KICUNE BT. nevű cégével kapcsolatban – közölte az Origóval Terézváros jegyzője. Mogyorósi Sándor elmondta:

lakossági bejelentés nyomán indult a vizsgálat, és az Origóhoz is eljuttatott levél szerint a momentumos politikus nem tesz eleget adófizetési kötelezettségeinek a vállalata után.

A jegyző elmondta, hogy a kerületi önkormányzat felé egy, a városrészben székhellyel rendelkező cégnek építményadó-, telekadó-, gépjárműadó-beszedési kötelezettségből adódó idegenforgalmiadó-fizetési kötelezettsége lehet.

Soproni Tamás korábban nagyon vicces kedvében volt Forrás: Facebook

Az építményadót nem fizethette be Soproni

Az építményadó helyi adófajta, ezt a helyi önkormányzat felé kell bevallani és befizetni (nem a NAV-nak).

Jelen esetben az építményadó fizetési kötelezettség amiatt keletkezett, mert egy céget jelentettek be az ingatlanba (és így már nem mentes az ingatlan az építményadó fizetése alól). Az adó alanya (a fizetésre kötelezett) az ingatlan tulajdonosa.

Azonban tekintve, hogy az ingatlan tulajdonosa nem vallotta be, hogy az ingatlanban cég is be van jelentve – amíg ez a helyi adóhatóság előtt ki nem derül bejelentés vagy hivatalbóli vizsgálat alapján –, nem jelenik meg a nyilvántartásban a be nem fizetett adó tartozásként tekintve, hogy az nem jutott az adóhatóság tudomására. Erre tekintettel Soproni Tamás cége miatt keletkezett építményadó nem lett befizetve.

Gyanús emberek Soproni körül

Mint arról korábban beszámoltunk, ismeretlenek azzal keresték meg a terézvárosi Fidesz egyik önkormányzati jelöltjét, hogy körzetbeli ellenfele, a szocialista Bálint György a józsefvárosi piac utolsó vezetőjeként kétes hírnevet szerzett magának. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az ügy vége, az viszont biztosnak látszik, hogy újabb gyanús múltú politikus kapott helyett Soproni Tamás momentumos polgármesterjelölt VI. kerületi jelöltjei között.

Ahogy korában beszámoltunk róla, nem Bálint az egyetlen furcsa jelölt Soproni Tamás momentumos polgármesterjelölt csapatában.