Németh Szilárd: A Fidesz-KDNP pártszövetség azt teljesíti, amit az emberek kértek

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Magyar Honvédségről, annak fejlesztéséről, de természetesen szóba került még a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor római beszéde is.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár kérdésre válaszolva elmondta, minden évszakra, így a lassan közelgő télre is felkészült a Magyar Honvédség, a katonáknak minden eszközt és felszerelést biztosítanak, ami lehetővé teszi számukra az esküjük teljesítését.

Ami a katonai iskolákat illeti, a politikus szerint a legfontosabb feladat itt is, mint minden más oktatási intézményben, az emberre, a pedagógusra hárul.

A katonai iskolákban egy nagyon jó, felkészült pedagógusgárda dolgozik, igaz az is, tette hozzá Németh Szilárd, hogy jelenleg még csak Debrecenben működik egy honvédelmi szakközépiskola, de már épül a következő Hódmezővásárhelyen, de ezen túl is szeretnének még több helyen is honvédségi kollégiumokat létesíteni, amelyeket még a 2010 előtti kormányok építettek le. A képviselő szerint egy modern,

Hozzátette, egykori pedagógusként azt vallja, ezekben az iskolákban is fontosak a tankönyvek, de ezek csupán segédletek, nem ezek határozzák meg egy iskola színvonalát.

A teljes beszlgetést itt olvashatják.