Varga Norbert szerint pénzszórás volt megépíteni a kerítést, a migránsoktól felesleges félni

magyar honvédség
Röszke, 2019. június 1. A Magyar Honvédség katonái határőrizeti feladatot látnak el Röszkénél 2019. június 1-jén. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Az önkormányzati választásokon számos olyan balliberális politikust állított rajthoz az ellenzék, akik a tömeges bevándorlás pártján állnak, és ebből adódóan feleslegesnek és károsnak tartják a magyar-szerb határon megépített kerítést. Ez alól az ellenzék Sopronban induló egyik jelöltje, Varga Norbert sem kivétel. 2016-ban azt mondta, hogy nem veszélyeztetik a keresztény társadalmakat a muszlim bevándorlók, a határkerítés megépítése helyett pedig hagyni kellett volna, hogy a migránsok átvonuljanak Magyarországon - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Értelmetlennek nevezte a déli határzár megépítését, a tömeges bevándorlás veszélyeit pedig bagatellizálni próbálta,

miközben a muszlimok békés voltát, a multikulturális társadalmak fenntarthatóságát bizonygatta

2016-ban kunszigeti előadásában Varga Norbert történész, aki október 13-án függetlenként, de ellenzéki pártok támogatásával indul a soproni polgármester-választáson.

Az amúgy nem a hűség városában, hanem a közeli Hegykőn lakó politikus szerint hagyni kellett volna, hogy a migránsok átvonuljanak az országon. Noha a Németorszába érkezett migránsok többsége nem talált munkát, sokan közülük írni-olvasni sem tudtak, a politikus azt állította:

magasan képzettek, mert Szíriában a felsőoktatási rendszer olyan magas szintű volt 2011-ig, amiről mi Magyarországon csak álmodunk.

Ezért mondja azt Angela Merkel német kancellár, hogy neki kellenek a szír migránsok, mert ők nagyon jól iskolázottak – hangsúlyozta 2016-ban Varga Norbert.

A nyugdíj-ellátórendszere összeomlik Németországnak, be kell vezetni 2 millió új munkást.

– tette hozzá, utalva ezzel arra, hogy a gyermekvállalás ösztönzése helyett

Magyarországnak is hasonló megoldásokra lesz szüksége a jövőben.

Varga egyébként előadásában többször a magyar adófizetők pénzén harcoló

zsoldosokként utalt a Közel- és Közép-Keleten szolgálatot teljesítő magyar katonákra, köztük egy hősi halottra.

A Magyar Honvédség katonái határőrizeti feladatot látnak el Röszkénél 2019. június 1-jén Forrás: MTI/Rosta Tibor

Varga egyébként akkor büszkén mondta, hogy egyetlenegy párthoz sem tartozik, és senkinek nem kampányol,

előadásában mégis a fentiekhez hasonló migránspárti paneleket használt.

Varga beszédében azt is mondja, hogy: Megnyugtatom Önöket, onnan sem fog leállni a migránshullám, de nyugodjanak meg, mert nem Magyarország a célpont. Magyarország nem érdekli a migránsokat...

Sopronban az önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP színeiben Farkas Ciprián száll ringbe. Az ellenzék kettészakadt, hiszen a korábban már a lakóhelyén, a hegykői polgármester-választáson sikertelenül próbálkozó Varga Norbert mellett megméreti magát Gibicsár Imre (Párbeszéd) is, ráadásul a balliberális párt is minden egyéni körzetben indított képviselőjelöltet.

Migránspárti ellenzék

Ahogy az Origo is megírta, nem Sopron az egyetlen város, ahol ellenzéki politikusok megdöbbentő nyilatkozatot tettek a bevándorlásról. A vidéki nagyvárosok közül Szeged szocialista polgármestere, Botka László a migránsválság csúcspontján, 2015-ben úgy fogalmazott,

hogy a város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek.

Nemény András (MSZP) szombathelyi önkormányzati képviselő, a helyi ellenzék polgármesterjelöltje is megdöbbentő nyilatkozatot tett a 2015-ös migránsválság idején, többek között azt mondta: a bevándorlók közel sem jelentenek akkora problémát, és van rá egy jó, valós válasz, az Európai Unió kvótarendszere.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a baloldal főpolgármester-jelöltje sem támogatta a kötelező betelepítés elutasítását, 2016 szeptemberében pedig az október 2-i kvótanépszavazás bojkottálására szólított fel.