Baltával akarta megölni élettársa volt szeretőjét

Vágólapra másolva!
Az Egri Törvényszék a héten folytatta annak az apának és fiúnak az ügyét, akik együtt csaknem megölték a fiatalabb férfi élettársának egykori szeretőjét. Egy baltával támadtak rá, és sebesítették meg súlyosan, miközben arra biztatták egymást, hogy öljék meg a férfit. Csak azért nem sikerült végezniük vele, mert közben megérkeztek a férfi rokonai is. A bíróság még nem hozott ítéletet az ügyben. 
Vágólapra másolva!

A két vádlott apa és fia. Utóbbi börtönben volt, mialatt az élettársa egy tiktos viszonyba kezdett egy másik férfival. Amikor az elsőrendű vádlott kiszabadult a börtönből, megtudta, hogy élettársa megcsalta őt, bár a nő ekkor már nem akarta folytatni a viszonyt.

2016. június végén a férfi és az élettársa éppen kipakoltak az autójukból, amikor a nő korábbi szeretője néhány percen belül kétszer is elhajtott mellettük, és a leengedett ablakon keresztül azt mondta a nőnek, hogy „szeretlek".

A férfi ezen annyira feldühödött, hogy beült a kocsijába és a másik férfi után indult.

Az egyik úton találkoztak, és megálltak egymással szemben, majd a férfi nekiment azótjával a másik kocsinak. Maga előtt tolta a kocsit, míg annak vezteője folyamatos fékezéssel próbálta ezt megakadályozni. Az egyik kereszteződésnél kifordult a férfi autója elől, míg az egy erősen ívelt jobbra kanyarodás után az árokba hajtott. A két autó összeütközött, de ekkor még senki sem sérült meg, csak az egyik autó rongálódott meg. A volt szerető ekkor kiszállt az autójából kiszállt az utasa, és elfutott. A sofőr is kiszállt, és ő is megpróbált elmenekülni, de elcsúszott és beleesett az árokba.

Ekkor érkezett a helyszínre a férfi apja is, aki fiával együtt indult az árokba esett férfihoz. Egy kisbaltaszerű eszközzel kezdték el ütni, az élével és a tompa felével is, miközben egymást buzdították arra, hogy öljék meg a férfit.

Csak akkor hagyták abba, amikor a megvert férfi rokonai és ismerősei odaértek.

A megvert férfi súlyosan megsérült: a nyílt koponyatörése közvetett életveszélyt eredményezett, de akár bele is halhatott volna a verésbe.

Az ügyészség a fiatalabb férfit társtettesként elkövetett gyilkossági kísérletével, közúti veszélyeztetéssel és rongálással, míg az apját társtettesként elkövetett gyilksosági kísérletével vádolja. Az ügyet a héten tárgyalták az Egri Törvényszéken, ahol tanúkat hallgattak ki. Ítélet azonban még nem született, mert a tárgyaláson felmerült további szükséges bizonyítás, és még egy tanút szeretnének meghallgatni, ezért a tárgyalást elnapolták novemberre.