A magyarok többsége támogatja a kormány humanitárius politikáját

Azbej Tristan
Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
A magyarok kétharmada támogatja a kormány humanitárius politikáját a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint, tehát újra kiderült, hogy a magyar nép nagylelkű, és együtt érez a távolban élő keresztényekkel - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Azbej Tristan azt mondta, hogy Magyarország volt az első olyan állam, amely kormányzati szinten foglalkozott az üldözött keresztények megsegítésével, és felismerte azt,

hogy jelenleg a világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás.

Ez letagadott valóság volt a nyugati világban és a nemzetközi szervezetek előtt is - jegyezte meg.
Mivel egyértelművé vált, hogy a liberális politikusoknak az üldözött keresztények élete nem számít annyit, mint bárki másé, a magyar kormány nagyon fontos diplomáciai munkájának tartja, hogy más országok is kövessék a példáját - emelte ki Azbej Tristan.

Budapest, 2019. március 24. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Forrás: MTI/Soós Lajos

Elmondta, hogy eddig az Egyesült Államok csatlakozott a kezdeményezéshez és indította el - Magyarországgal együttműködésben - az üldözött keresztényeket segítő programját. Magyar "ihletettségre" hozott határozatot a szlovák törvényhozás az üldözött keresztényeket ért atrocitások elismeréséről, illetve arról, hogy a kormány indítson programot az üldözött keresztények megsegítésére - fűzte hozzá Azbej Tristan.

A műsorban elhangzott: a Nézőpont Intézet felmérése során

a megkérdezettek 65 százaléka válaszolta azt, hogy a keresztényüldözés probléma,

többségük pedig egyetért azzal is, hogy Magyarország jelentős összegekkel támogassa azokat az embereket, akiket a vallásuk miatt üldöznek a világban.