Két év után kapta vissza ellopott kutyáját

Vágólapra másolva!
A kutya gazdája egy internetes hirdetésben találta meg 2 éve ellopott kutyáját, amit akkor fedeztetésre használtak, és éppen a kölykeit árulták.
Vágólapra másolva!

A férfi 2016 decemberében rokonlátogatóba ment Gyomaendrődre, amikor észrevett az utcán egy fekete színű, vágott fülű, törzskönyvezett, mikrochipes Cane Corso fajtájú kan kutyát.

Az állat nem sokkal ezelőtt szökött ki az utcára, Igornak hívták, és az értéke 300 ezer forint volt.

Forrás: Origo

A tolvaj betette a 7 hónapos kutyát az autójába, majd Szolbokra vitte, ahol az albérletében tartotta hónapokig mint házőrző. Ez idő alatt nem vitte állatorvoshoz a kutyát, nem nézte meg, hogy van-e chipje, és nem kereste az kutya eredeti gazdáját.

Időközben a férfinak ki kellett költöznie az albérletéből, ezért a kutyát árulni kezdte az interneten. 2017 tavaszán el is adta egy nemespátrói nőnek

oltási könyv és minden papír nélkül 100 ezer forintért.

A nő tenyésztésbe fogta az állatot, majd a kiskutyákat az interneten kezdte árulni többek között az apjuk, Igor fényképével.

A kutya eredeti gazdája 2018 augusztusában látta meg a hirdetést,

és határozottan felismerte a kutyáját, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A mikrochip leolvasása után kiderült, hogy valóban az övé, a kutyát lefoglalták, majd idén februárban visszakerült a gazdájához.

Az ügyészség a szolnoki férfi ellen kisebb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat, és javasolja, hogy a bíróság szabjon ki rá pénzbüntetést.