Komolytalan és szánalmas az ellenzék mai parlamenti akciója

Vágólapra másolva!
Szánalmas kudarcba fulladt az ellenzék újabb parlamenti akciója. Az ellenzék rendkívüli ülést hívatott össze szerdára klímaügyben. A dologgal azonban csak egy bökkenő volt, hogy tavaly december 12-én már volt egy hasonló ülés. Akkor csak a Fidesz képviselői szólaltak fel, mivel az ellenzéki képviselők inkább az utcán őrjöngtek. 
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a Fidesz az ellenzék mai akciójával kapcsolatban. Azt írták: december 12-én az ellenzék ugyanebben a témában (klímaügyi határozati javaslat) összehívatta az Országgyűlést.

Az ülést megtartották, de egyetlen ellenzéki képviselő sem vett részt rajta.

A Fidesz-KDNP képviselői ott voltak - közölte a Fidesz-frakció a szerdai rendkívüli parlamenti ülés kapcsán. Ez is azt mutatja, hogy az ellenzék kezdeményezése komolytalan - tették hozzá a mai közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz szerint az ellenzék tavaly december 12-re is rendkívüli, „halasztást nem tűrő” parlamenti vitanapot kezdeményezett az éghajlatváltozásról, aztán képviselőik részt sem vettek rajta, csak a botránykeltéssel foglalkoztak. Ez is bizonyítja, hogy most is csak kampányülésről és hangulatkeltésről van szó - tették hozzá.

Ennyire fontos a klímavédelem az ellenzéknek: inkább az utcán őrjöngtek

2018. december 12-én az ellenzék kezdeményezésére vitáztak volna a kormánypárti és ellenzéki honatyák az éghajlatváltozásról. Csakhogy délelőtt az ellenzék botrányt csinált a parlamentben, majd az utcán folytatták a randalírozást, ezért nem is vettek részt az általuk kezdeményezett vitanapon.

A vitán csak kormánypárti politikusok szólaltak fel, így többek között Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter is.

Az alábbi képen jól látszik, hogy a miniszter felszólalása alatt a mögötte lévő ellenzéki padsorok teljesen üresek.

Az ellenzék kezdeményezte a vitanapot az éghajlat védelméről, de az ellenzék nem ment el Forrás: Origo