Di Maio válogassa meg a szavait, ha Magyarországot a szájára meri venni!

2019.09.18. 13:35

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája kifejtette véleményét Luigi Di Maio új olasz baloldali külügyminiszter, egykori anarchista politikus Magyarországgal kapcsolatos, ellenséges hangvételű nyilatkozatáról, amit - többek között - a balliberális Magyar Narancs is szemlézett, szokásos bevándorláspárti stílusában. 

„Kiosztotta Szijjártót az olasz külügyminiszter: »A magyar kormány közönye miatt él a migrációs vészhelyzetben Olaszország«" - hívja rá fel a figyelmet hatásvadász címadása által a Magyar Narancs.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Luigi Di Maio olasz baloldali külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom elnöke konkrétan azt mondta: „Olaszország évek óta (migrációs) vészhelyzetben él, amelyet elsősorban olyan európai partnerek közönye is okoz, mint Magyarországé." És erre: „Olaszország nem képes és nem is fogja többé egyedül vállalni az egész Európai Uniót érintő problémát. A tranzitországokban európai irodákat kell létrehozni, amelyekben a migránsok menedékkérelmet tudnak benyújtani, hogy innen Európába – és ne kizárólag Olaszországba – lehessen őket áthelyezni humanitárius folyosón keresztül. Így véget lehet vetni az embercsempészet poklának, és mindenki felelősséget vállal."

Luigi Di MaioForrás: AFP/NurPhoto/Andrea Ronchini

Bayer Zsolt véleménye alapján ebből egy mondat igaz, nevezetesen: Olaszország nem képes és nem is fogja többé egyedül vállalni az egész Európai Uniót érintő problémát. 

Ám minden további, amit az olasz külügyminiszter mond, állít és szorgalmaz, becstelenség, aljasság és önsorsrontó idiótaság – fűzte hozzá.

A publicista szerint ne legyünk túl bonyolultak és körmönfontak, egyszerűen mondjuk ki a lényeget: az új olasz kormány elővette a régen lejárt lemezt, a migránsok nyakló nélküli beengedését és kötelező kvóta szerinti elosztását. Kiegészítve és súlyosbítva mindezt azzal, hogy egyszerűen töröljék el a menekültek és a gazdasági migránsok közötti különbséget.

Vagyis  az új olasz kormány szerint mindenki jöhet és jöjjön Európába,  „humanitárius folyosókon" keresztül, azután a számolatlan tömeget az unió tagállamai között egyszerűen szétosztják. 

„Akkor játsszunk el a gondolattal, folytassuk az olasz külügyminiszter logikáját!" - közölte Bayer.

A magyar kormány nyilván akkor járna el helyesen és akkor tartaná meg az „európai értékeket", ha holnap elbontaná a déli határzárat, engedné szabadon bejönni a szárazföld felől özönlő migránsokat, bejelentenénk mi is, hogy nincsen többé különbség menekült és gazdasági bevándorló között, és természetesen ezzel egy időben követelnénk mi is, hogy a hozzánk érkezőket egy automatikus kvótarendszer szerint osszák szét a tagállamok között.

Akkor Luigi Di Maio nyilván elégedettségének adna hangot...

A Magyar Nemzet publicistájának a véleménye alapján, e lehetséges jövő helyett szögezzük le a következőket:

  1. Közép- és Kelet-Európának semmi köze sincsen a Nyugat egykori gyarmatbirodalmához, még inkább nincsen közünk a Nyugat ezen gyarmatbirodalmából származó jólétéhez. Közép- és Kelet-Európa szolidaritásának csupán arra kell kiterjednie, hogy a tőle telhető mértékben megállítsa a migrációt az EU határainál. Magyarország éppen ebben jár élen.
  2. Az önsorsrontás, az idiótaság, az önfeladás és a hazudozás nem európai érték.
  3. Amikor beléptünk az unióba, nem mondták, hogy majd kisvártatva lakosságcserét és a nemzetek eltörlését kívánják itt végrehajtani, soha senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták, haza- és nemzetáruló nyugati politikusok és gyökértelen, bűnöző NGO-k.
  4. Aki szerint a világ menekülő, illetve nyomorgó felét Európának kell befogadni, az nem normális, azt el kell takarítani minden hatalom és minden döntéshozatal közeléből.
  5. Ez a legfontosabb! Ideje ismét büszkén, jó hangosan kimondanunk: Európa ma mi vagyunk! Ha ma egy marslakónak meg kellene mutatnunk Európát, Európa lelkét, azt a marslakót csak Varsóba, Prágába, Pozsonyba, Budapestre, Zágrábba, Belgrádba, a Baltikumba és – szinte félek kimondani – Szentpétervárra lehetne elvinni. Ugyanis Európa ide húzódott, ide menekült vissza a „menekültek" elől. Persze elvihetnénk a mi marslakónkat Berlinbe, Párizsba, Londonba vagy éppen Lampedusára is, az épületek, amelyek az egykor volt Európát hirdetik, még megvannak (kivéve a Notre-Dame), de Európa lelkéből ott már nincsen semmi sem.

Bayer Zsolt fél, hogy  Németország és Franciaország már lassan menthetetlen is lesz. De Olaszország még nem az. Olaszországnak még van visszaút. „Persze csak akkor, ha az olaszok minél hamarabb elzavarják a Luigi Di Maióhoz hasonló haza- és nemzetárulókat, Európa sírásóit. Mi itt a maradék Európában nagyon szurkolunk ezért. És pontosan érezzük, hogy alakít még egyedül kormányt Matteo Salvini, az egyre kevesebb normális európai politikusok egyike" - fűzte hozzá a publicista.

Addig is: az olasz külügyminiszter válogassa meg szavait, ha Magyarországot a szájára meri venni! - zárta véleménycikkét Bayer Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK