Közel 2 milliót utalt 15 ember egy nő számlájára

Vágólapra másolva!
A nő az interneten kölcsönöket ajánlva csalt ki pénzt áldozataitól hitelbírálati díjra, és közjegyzői díjra. Csalás miatt emeltek vádat ellene.
Vágólapra másolva!

2016. második felében a csaló munkanélküli volt, amitől folyamatos pénzzavarral küzdött, úgyhogy elhatározta, hogy gyorsan pénzhez jut. Kitalálta, hogy az interneten hitelfelvétel lehetőségét kínálja olyanoknak, akik fizetési késedelem miatt már nem tudtak volna a bankoktól hitelt felvenni.

A hirdetésekre jelentkezőket a nő telefonon, álnéven tájékoztatta és egyben pénzt kért, 30 000 és 384 000 forint közötti összegeket, hitelbírálati, közjegyzői, és ügyintézési díjra

A pénzt a bankszámlájára utaltatta át az áldozataival, akikkel különböző e-mail címeken, és telefonon tartotta a kapcsolatot addig, míg a pénz meg nem érkezett. Utána pedig különböző hazugságokkal, ígéretekkel hitegette az átvert embereket. Végül elérhetetlenné vált: se telefonhívásokra, se az e-mailekre nem válaszolt.

Ezzel a módszerrel 15 embertől összesen közel 2 millió forintot csalt ki 2016 novembere és 2017 júliusa között.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat, azt indítványozva, hogy a nő kerüljön börtönbe és a közügyektől is tiltsák el. Emellett kérte az ügyészség, hogy a nő a korábbi felfüggesztett szabadságvesztését utólagosan töltse le, és a bíróság kobozza el minden vagyonát.