Bajkai István: Szó sincs az emberi jogok sérelméről Magyarországon

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a magyar kormány brüsszeli meghallgatásáról, valamint az önkormányzati választás kampányáról, a nehézségekről.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, hétfőn Máthé Áron könyvének a bemutatóján volt, aminek a címe, a Nemzetiszocializmus árnyéka, a politikus előszót is írt a kötetbe. Mint megjegyezte3, a szerző alapos kutatómunkát végzett, hogy bemutassa a Nemzetiszocialista Párt történetét, működésének gyakorlatát. Hozzátette, a kötet segítségével az olvasó egy olyan belső világot láthat, amit eddig kevés műből ismerhetett meg. A bemutatón, amelyet a Zsidó Történeti Tárban rendeztek meg, nagyon sok érdeklődő jött el, itt egyébként – emelte ki a politikus, Haraszti György professzor egy nagyon érdekes beszélgetést folytatott le a szerzővel, Máthé Áronnal.

Bajkai István volt az, aki még a múlt héten megnyitotta a V4-es országok zongorafesztiválját Sárospatakon. Mint megjegyezte, az számára természetes, hogy a nagyobb figyelmet a fellépő művészek kapták, így köztük a felesége, Bonnyai Apolka zongoraművész. Az immár második alkalommal megrendezett fesztiválon egyébként a nyitóelőadáson a felesége, valamint Balázs János, Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész adott el egy Mozart versenyművet. Beszámolt arról is, hogy minden előadás fantasztikus volt, amelyeken valóban világhírű előadók léptek fel. Sárospatakon ezen a fesztiválon is az érték és a komolyzene került a középpontba.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.