Nehéz helyzetben az olasz partiőrség, a katonaság, a csendőrség

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az új olasz kormány rendelkezéseiről, de szóba került még az emlékezetpolitika is.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár elmondta, a katonáknak is biztosított a szavazati joga, ők is élhetnek állampolgári jogaikkal.

Ugyancsak a katonák kapcsán beszélt a politikus az olaszországi helyzetről, ahol az új kormány rendelkezése alapján már nem tartják fel a tengeren hozzájuk érkező, menekülteket szállító hajókat. Mint megjegyezte, nem lehet könnyű dolga a partiőrségnek, a katonaságnak, a csendőrségnek, hiszen gyakorlatilag két hét alatt megfordult a világ Olaszországban. Persze erre lehetett számítani – tette hozzá a képviselő, hiszen a volt olasz belügyminiszter Matteo Salvini előre megjósolta, ez várható, ha a baloldal összeragad, amivel egy bevándorláspárti politikai tömb került hatalomra.

Az összes olyan rendelkezést, amivel Olaszország a tengeren megvédte Európa és ezzel a saját határait, azokat mára feloldották, megnyitották a kikötőket. Véleménye szerint ez egyértelmű üzenet az embercsempészek számára, valamint azoknak a Soros György által támogatott szervezetek számára, akik hajóztatják ezeket az embereket. Németh Szilárd a kora reggeli jelentésekre hivatkozva közölte, már most 10-11 hajó kóborol a tengeren. Hozzátette, azok, akik ezeket az embereket arra biztatják, hogy szálljanak be a lélekvesztőkbe, hogy majd úgyis felveszi őket egy nagyobb hajó, azok bizony gazemberek. De mi van akkor, ha éppen nem érkezik meg időben a várt hajó – tette fel a kérdést. Akkor az lesz, hogy a Földközi-tenger Európa legnagyobb temetőjévé válik.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.