Juhász: A brexit mindenkinek rossz

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a V4-es országok jelentőségéről, az aktuális Európát is érintő nemzetközi ügyekről.
Vágólapra másolva!

A politikus, mint a vallásközi párbeszéd egyik szószólója a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadásra emlékezve kiemelte, éppen ezek az események azok, amelyek rávilágítanak arra, mennyire fontos figyelni a különböző vallások közti kommunikációra és a biztonságpolitikai kockázatokra. Hozzátette,

Nagyon reméli a képviselő, hogy soha nem fog megismétlődni az, ami 18 évvel ezelőtt történt, de azt nem szabad hinni, hogy ezért nem kell tenni semmit. Ennek eléréséhez is különösen fontos egy stratégiai gondolkodásmód az Európai Unióban, a közösség jövőjének a vonatkozásában.

Most zajlik Sárospatakon a V4-es országok nemzetközi zongorafesztiválja, ahol Juhász hajnalka beszámolója szerint a kulturális élményeken volt egy találkozó, ahol az érintett országok európai ügyekért felelős parlamenti bizottságokban dolgozó képviselők találkoztak. Minden ilyen találkozó, megbeszélés megmutatja a visegrádi országok erejét, hiszen képesek voltak befolyást gyakorolni arra, hogy az Európai Bizottság új elnöke milyen biztosokat választott, de ugyanazt gondolják ezen országok az EU kohéziós politikájáról, benne a V4-ek jövőjéről, hiszen a Brexit miatt átalakul az unió költségvetése.

A britek kilépéséről a politikus elmondta, jelenleg az látszik, hogy a miniszterelnök egyrészt csatákat nyer, másrészt veszít is. Hozzátette, ez a helyzet, hogy egy referendum következtében

A Brexit mindenkinek rossz, az mindenkinek veszteséget hoz, ezért is kell feltenni a kérdést az EU kohéziós politikájának a jövőjéről. A V4-ek határozottan nem szeretnék a kohéziós alapok csökkentését, ahogy azt sem támogatják, hogy ezeket a pénzeket valamilyen típusú feltételekhez kössék.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.