Erőszakoskodás miatt korábban már elítélték az újpesti ellenzéki képviselőjelöltet

Vágólapra másolva!
Csoportosan elkövetett garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak – ilyen bűncselekményekért marasztalták már el Szabó Balázst, a Jobbik újpesti alelnökét korábban, aki most az ellenzéki szivárványkoalíció zászlaja alatt indul az önkormányzati választáson. De több hasonló cselekmény miatti eljárás jelenleg is folyamatban van az újpesti képviselőjelölttel szemben. Az egyik eljárás alapját az jelentette, amikor Szabó társaival a Fidelitas aktivistáit verte meg a tavalyi országgyűlési választások előtt néhány nappal a XI. kerületben, ahol a történtek miatt intézkedő rendőrökkel is erőszakoskodott, előtte pedig külföldieket támadtak meg falkában a fővárosban. Írja a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

A cikk arról is beszámol, hogy Déri Tibor Momentumos polgármester-jelölt a PS megkeresésére elmondta, hogy tudott Szabó botrányos előéletéről mielőtt képviselőjelöltet csináltak belőle, és Szabó Balázshoz irányították a kérdéseikkel a PS riporterét.

Forrás: Pesti Srácok

A Momentumos polgármester-jelölt Déri Tibor nem akart nyilatkozni a Pesti Srácoknak, pedig azzal, hogy tudatában volt Szabó előéletének és ennek ellenére képviselőjelöltként indították Újpesten, vállalta a Szabó által képviselt utcai erőszakoskodást.

Szabó Balázst 2008-ban pénzbüntetésre ítélték, miután egy tüntetésen csoportosan elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek találták. Később ugyancsak csoportosan támadt Budapestre látogató tunéziai állampolgárokra, utóbbi ügyében indított büntetőpere jelenleg folyamatban van a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon. Írja a PS.

A Fidelitas aktivistáinak tavaly áprilisi megverése miatt kezdett vizsgálat nyomozati szakaszát a Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta, és az eljárás dokumentumait vádemelési javaslattal az ügyészségnek továbbította.

A cikk megemlíti, hogy amennyiben a fenti két ügyben is elítélik, akkor visszaeső is lesz Szabó.

A Jobbik régóta tartó, és még véget nem ért mentális, morális leépülésének következménye lehet az a pártban keletkezett káderhiány, amelynek köszönhetően már a Szabó Balázshoz hasonló figurák is indulhatnak egy-egy képviselői helyért olyan fővárosi körzetekben, amelyeknek lélekszáma többszörösen meghaladja egy nagyobb megyeszékhelyét - vonja le a következtetést a cikk.