Orbán Viktor: Kiemelten fontos a hatékony határvédelem

ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. szeptember 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományfőnököt a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A határvédelemről és a kétoldalú együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Hans Peter Doskozil, az ausztriai Burgenland tartományfőnöke péntek délután Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen áttekintették Magyarország és szomszédja, Burgenland kapcsolatait, és megállapodtak abban, hogy a jövőben - jobban kihasználva az együttműködésben rejlő lehetőségeket - komoly közös fejlesztési projekteket indítanak.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományfőnököt a Karmelita kolostorban Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor és Hans Peter Doskozil egyetértettek a hatékony határvédelem fontosságában, az illegális bevándorlás leállítása érdekében. A magyar miniszterelnök köszönetet mondott vendégének, amiért korábban Ausztria védelmi minisztereként katonai erővel segítette Magyarország déli határainak megvédését - közölte Havasi Bertalan.