Ez már a vég: Két megyében sem tudott listát állítani a Jobbik

Vágólapra másolva!
Ez már a vég: két megyében sem tudott a megyei lista állításához szükséges ajánlást összegyűjteni a Jobbik. Ehhez a szavazásra jogosultak fél százalékának ajánlását kellett volna csak megszerezniük, de ez sem sikerült. Kijelenthető, hogy a párt visszafordíthatatlanul megsínylette a tavalyi országgyűlési és az idei európai parlamenti választáson elért siralmas eredményét, valamint a tavalyi választást követő pénzügyi botrányokat és pártszakadást. A fenti eredmény különösen annak fényében rendkívül kínos a nemrég még másodiknak számító politikai erőnek, hogy a Jobbik valamennyi ellenzéki vetélytársának, így az MSZP-nek, de a vidéki bázissal nem nagyon rendelkező DK-nak és Momentumnak is sikerült megyei listát állítania mindkét helyen. A néppártosodás elérte célját: a Jobbikból egy anyagilag és szervezetileg is tönkretett, morálisan kilúgozott, baloldalra besimult és lassan megszűnő párt lett.
Vágólapra másolva!

Mint emlékezetes a Jobbik a tavalyi hatalmas bukást, és a pártelnök, Vona Gábor lemondását hozó országgyűlési választást követően, semmiből sem tanulva botrányt botrányra halmozott:

a választási kampányban elkövetett pénzügyi visszaélésék miatt közel 1 milliárd forintos büntetést kényszerült megfizetni az Állami Számvevőszéknek, ami mellett még egy komoly pártszakadás is tarkította a Jobbik életét,

hiszen a korábbi radikálisabb, még megmaradt jobboldali erőket, mint például Dúró Dórát vagy Toroczkai Lászlót, eltávolították a pártból.

Budapest, 2018. október 3. Dúró Dóra független parlamenti képviselő felszólal a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án. MTI Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila

A pártszakadás, valamint a Mi Hazánk Mozgalom megalakulása magával hozta a jobboldali szimpatizánsok szinte teljes elvesztését.

A bajt csak tetézte az európai parlamenti választás, amelyen a párt mélypontra került, hiszen siralmas 6,34 százalékos eredményt ért el.

Ma pedig már ott tartunk, hogy Budapesten és számos helyen az országban a Jobbik együtt indul az MSZP-vel és a DK-val, amely politikai erőknek az "eltakarítására" annak idején létrejött a párt.

Azaz végleg, és most már szemmel láthatóan eladták lelküket Gyurcsánynak és a baloldalnak néhány önkormányzati képviselői helyért.

Vágó István is a Jobbik támogatásával indul Forrás: Facebook

No, de ezt az árulást érthető módon nem bocsájtották meg a szimpatizánsok, akik most már az ajánlások gyűjtése során kimutatták, hogy végképp elutasítják a baloldali fordulaton és teljes arcvesztésen, pénzügyi és morális kilúgozáson keresztülment pártot.

Fejér megyében nem lesz Jobbik-lista

Így esett, hogy néhány napja kiderült, hogy a Jobbik nem tudott Fejér megyében megyei listát állítani, így a párt teljes egészében hiányozni fog a szavazólapról a megyében. A megyei listaállításhoz 1147 aláírást kellett volna összegyűjtenie a Jobbiknak, azonban ezt a lécet sem sikerült megugraniuk.

Forrás: valasztas.hu

Az esetről Facebook-oldalán tett ki közleményt Molnár Krisztián, a Fidesz Fejér megyei listavezetője.

A jobboldali politikus beszámolt arról, hogy "Fejér megyében a Jobbik nem tudta összegyűjteni azt az 1147 aláírást, amely ahhoz lett volna szükséges, hogy megyei listát állítson.

Ez összesen a fél százaléka a választásra jogosultaknak Fejér megyében, akik a megyei listára szavazhatnak. Tehát közel 230 ezer megyei közgyűlési választáson szavazati joggal rendelkező választópolgártól nem tudtak 1147 érvényes aláírást összegyűjteni."

Az eset indokát is kereste a politikus közleményében, amikor kifejtette: "Immáron hivatalossá vált, hogy Fejér megyében a Jobbik, mint jelölőszervezet komolytalanná és társadalmilag elidegenedetté vált.

Íme a teljes bejegyzés:

Hozzá kell tenni, hogy nem csak a Fidesznek sikerült megyei listát állítani Fejér megyében, a Jobbik az ellenzéki versenyben is nagyon alulmaradt,

hiszen a DK, az MSZP és a Momentum, sőt egy civil szervezet, a Válasz Független Civilek nevű is sikerrel gyűjtötte össze a szükséges mennyiségű ajánlást.

Forrás: valasztas.hu

Pest megyében sem jött össze a fél százalék a Jobbiknak

Már majdnem lecsengett a botrány, mikor kiderült, hogy nemcsak Fejér megyében, hanem Pest megyében sem sikerült megyei listát állítania az egykor szebb napokat látott, mára értékeiben kilúgozott, anyagilag tönkrevágott, Gyurcsányéknak behódolt pártnak.

A Jobbiknak Pest megyében sem sikerült a szükséges 4901 darab ajánlást összegyűjteni, az Index információi szerint mindössze 13 ajánlással kaptak kevesebbet a szükségesnél.

Forrás: valasztas.hu

A balliberális lap cikke szerint a Jobbik fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, azonban ezzel sem az erejéről tesz tanúbizonyságot a párt,

hiszen Pest megyében is valamennyi ellenzéki vetélytársa, így az MSZP, a DK és a Momentum is leadta már a szükséges mennyiségű ajánlást, és nyilvántartásba vették a megyei listájukat.

Forrás: valasztas.hu

Sok mindent elmond a Jobbik támogatottságáról az is, hogy Pest megyében 980 005 választópolgár él, amelyből mindössze 4901 szavazó támogatását kellett volna elérniük, ez sem sikerült.