Egész családja börtönbe került a kokain helyett lisztet eladó dílernek

Vágólapra másolva!
Egy tokaji férfi be akart szállni a drogüzletben. Ezért egy dílertől nagyjából 80 millió forint értékben vett kokaint, amiről később kiderült, hogy csak liszt. A drogot eladó férfiről a Blikk kiderítette, hogy egy tokaji üzletember, aki nagyon jól ismerte azt a férfit, akit átvert, valamint hogy az eset után az egész családja rácsok mögé került, az egyik fia pedig szökésben van.
Vágólapra másolva!

Mindkét férfi, a díler és a vevő is jól ismert a tokaji szőlőbirtokosok között, még egy vállalkozást is szerettek volna együtt elindítani – írja a Blikk.

"Aki a kamu drogot eladta, egy jól menő üzletember, legalább száz embert foglalkoztat. A szőlőkben javarészt az ő emberei dolgoznak. Úgy tudom, soha nem volt büntetve, így meglepve hallottuk a hírekben, hogy mivel gyanúsítják.

Ennél már csak az volt megdöbbentőbb, hogy az egész családja rács mögé került a drogbiznisz miatt"

– mondta a lapnak a férfi egyik ismerőse. Az ügy miatt a férfi mellett a feleségét és a gyerekeit is letartóztatták, az egyik fia pedig szökésben van.

"Védencemet nagyon megviseli, hogy őt és – egy fia kivételével – az egész családját letartóztatták. Annyit már most elárulhatok, hogy

valóban volt pénzmozgás a gyanúsított és a sértett között, de nem drogeladás, hanem egy tervezett közös üzlet miatt.

Együtt akartak egy vállalkozást elindítani. Még ügyvédnél is jártak, ahol szerződést írtak alá egy sokmilliós tartozásról" – mondta dr. Lichy József, a férfi jogi képviselője.

Ahogy korábban megírtuk, a 36 éves férfi öt társával együtt összesen több mint 100 milliót csalt ki egy másik férfitól úgy, hogy egy drogüzletet ajánlott neki óriási nyereséggel. Először 60 ezer tablettáért fizetett 15 millió forintot, később eljátszották egy hatalmas, 180 millió forintos külföldi szállítmány átvételét. Ekkor a tokaji férfi 45 milliót adott a dílernek, majd az előre elrejtett kábítószert is megtalálták.

Összesen 6, egy kilogrammos csomagot találtak, amiről azt hazudták hogy tiszta kokain, pedig csak liszt volt.

Ezek után még háromszor 20 millió forintot csaltak ki a férfitől.