Felbőszült tenyészbika ölte meg a tolnanémedi tehenészet fejőnőjét

Vágólapra másolva!
Hétmázsás tenyészbika rontott neki egy fejőnőnek a tolnanémedi tehenészetben 2017 telén: Az 50 éves Ica épp a munkáját végezte: a fejősteheneket hajtotta ki a karámból, amikor a hihetetlen erejű állat váratlanul felöklelte. A nő súlyos belső vérzést kapott, és a helyszínen meghalt. A tehenészet vezetője ellen vádat emeltek gondatlansága miatt.
Vágólapra másolva!

Az asszonynak az volt a feladata, hogy a karámban lévő teheneket kiterelje szétválogatásra termelői csoportok szerint. Amikor Ica hátrament a tehenekhez, a megvadult bika rátámadt.

A hétszáz kilós állat szó szerint dobálta a nőt, többször hozzávágta a betonfalhoz, a vasrácshoz és az elválasztó vasrudakhoz. Az asszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy már a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A súlyos mellhártya- és tüdősérülések, a sorozatos bordatörések és kulcscsont környéki érsérülések miatt mellűri vérzést kapott.

Noha a tragikus eset több mint két éve történt, Icát azóta is gyászolja két nagykorú gyereke.

Volt férje szerint a baleset szinte várható volt,

mert a tehenészetben sok szabálytalanságot követtek el.

– mondta a Borsnak Lak János.

– tette hozzá Ica lánya, Lak Szilvia.

K. Sándor, a telep vezetője összetörve állt a bíróság előtt, a Borsnak nem nyilatkozott a történtekről.

A Tamási Járásbíróság elsőfokú ítélete szerint a telep vezetője hibázott, mert

munkáltatóként több foglalkoztatási előírást és szabályt megszegett, többek között azt is, hogy Icát nem alkalmazhatta volna ebben a munkakörben, tehát egyértelműen elkerülhető lett volna a halála. A Tamási Járásbíróság a férfit 1 év 8 hónap fogházra ítélte, 3 év 6 hónap felfüggesztéssel. A férfi fellebbezett az ítélet ellen,

ezért a Szekszárdi Törvényszék úgy döntött, hogy további tanúkat is meghallgat az ügyben.

A Bors információi szerint az asszonyt megölő tenyészállatot nem vágták le, azóta is a tehenészetben él.